Maslina meni

Kapi od Brusnice Sinefarm 30ml

Šifra proizvoda: 2456
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SINEFARM
Cena po komadu
310,00 rsd

Opis proizvoda

Sastojci iz ekstrakta brusnice pominju se u stručnoj literaturi, ali i u narodnoj medicini, kao efikasno sredstvo za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju , učestalo, otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.

Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz ekstrakta brusnice od kojih su posebno značajni fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavonoidi, proantocijanidini, razne organske kiseline poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega. Nedavno je utvrđeno da aktivni sastojci iz ekstrakta lista i ploda brusnice deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Pažljivo odabrana i dozirana količina ekstrakta iz pomenute biljke predstavlja pomoć u terapiji i prevenciji kod osoba sklonih infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega uretre, mokraćne bešike.

Način upotrebe: Za navedena stanja na koja ove kapi deluju odrasli da popiju 3 puta dnevno po 30 kapi posle jela sa malo vode, mleka, meda...Deca školskog uzrasta 3 puta po 20 kapi. Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina.

Proizvođač: Sinefarm