Maslina meni

Laneni protein Granum 200g

Šifra proizvoda: 4357
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: GRANUM FOOD
Cena po komadu
175,00 rsd

Opis proizvoda

Lan (Linum usitatissimum) je jedna od najstarijih biljaka te se retko može naći kao samonikla biljka. Nežni plavi cvet koji naraste i do pola metra već se preko 5000 godina uzgaja u uglavnom tropskim područjima. Koristili su ga još stari Rimljani kojima je lan bio jedna od omiljenih namirnica u prehrani za pripremu hleba i ostalih jela. Seme lana se može koristiti sirovo, prženo, mleveno kao i za dobijanje ulja.

Laneno proteinsko brašno (30% proteina) se dobija mlevenjem lanene pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki lana. Izuzetno je bogat proteinima, vlaknima i omega masnim kiselinama. Zbog svog sastava redovnom upotrebom utiče na održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi, čisti krvne sudove, reguliše probavu i čisti creva.

Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.

Blagotvorno dejstvo lanenog proteina je mnogostruko:

  • utiče na održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi
  • čisti krvne sudove
  • reguliše probavu
  • čisti creva

Bogat omega 3 masnim kiselinama. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Laneni protein je postan proizvod.

Sastav: Samlevena lanena pogača nakon ceđenja ulja.

Način primene: Može se koristiti kao dodatak prilikom pripreme slatkih i slanih kolača, energetskih pločica i svih vrsta hleba i peciva. Takođe se može dodati u soseve, razna kuvana jela, šejkove, jogurt, frape. Preporučena dnevna doza je dve supene kašike.

Neto: 200g