Prodaja moguća samo u maloprodajnom objektu u Katanićevoj 2
Matični mleč je gusta, sedefasto bela materija, kiselkastog ukusa koja predstavlja sekret mlečnih žlezda mladih pčela radilica, kojom one hrane maticu čitavog njenog života.
U matičnom mleču su sadržane u visokom procentu aminokiseline, prosti šećeri, razne mineralne materije, vitamini, enzimi i razni antioksidansi koji svojim međusobnim odnosom deluju izuzetno biostimulativno na procese rastenja, razmene materija i stvaranja imunih ćelija u organizmu. Takođe, mleč pokazuje antivirusna, baktericidna i antimikrotička svojstva, te je njegova primena u narodnoj i savremenoj medicini veoma široka, jer su ispitivanja pokazala da upotreba mleča usporava starenje, produžava i poboljšava kvalitet života.
Mleč se koristi kao profilaktičko i terapeutsko sredstvo:
- u cilju poboljšanja umnih, fizičkih i radnih sposobnosti i normalnog održavanja imuniteta
- u ishrani sportista i trudnica
- za lečenje malokrvnosti kod dece i odraslih, jer utiče na stvaranje hemoglobina i eritrocita
- kod staračke iznemoglosti
- za brzo poboljšanje raspoloženja bolesnika koji pate od neuroze, migrena, depresije i drugih oboljenja nervnog sistema
- za poboljšanje sna
- nakon hiruških intervencija
- za ublažavanje bolova i bržu regeneraciju tkiva nakon rendgen zračenja kod obolelih od raznih vrsta karcinoma
Način upotrebe:
Poželjno je mleč uzimati sa medom i to u odnosu 10g mleča na 1kg meda. Ako se mleč uzima u svom prirodnom obliku, stavlja se 1 do 2 kapi mleča pod jezik i polako otapa. Svakako je bolje mleč koristiti sa medom jer je u njemu prirodno konzerviran a njegova iskoristljivost veća.
Proizvođač: Pčelarska kuća Kovačević, Beograd