Maslina meni

Matični mleč

Šifra proizvoda: 0241
Zemlja porekla: Srbija
Cena po komadu
1.455,00 rsd

Opis proizvoda

Matični mleč je gusta, sedefasto bela materija, kiselkastog ukusa koja predstavlja sekret mlečnih žlezda mladih pčela radilica, kojom one hrane maticu čitavog njenog života.

U matičnom mleču su sadržane u visokom procentu aminokiseline, prosti šećeri, razne mineralne materije, vitamini, enzimi i razni antioksidansi koji svojim međusobnim odnosom deluju izuzetno biostimulativno na procese rastenja, razmene materija i stvaranja imunih ćelija u organizmu. Takođe, mleč pokazuje antivirusna, baktericidna i antimikrotička svojstva, te je njegova primena u narodnoj i savremenoj medicini veoma široka, jer su ispitivanja pokazala da upotreba mleča usporava starenje, produžava i poboljšava kvalitet života.

Mleč se koristi kao profilaktičko i terapeutsko sredstvo:

- u cilju poboljšanja umnih, fizičkih i radnih sposobnosti i normalnog održavanja imuniteta

- u ishrani sportista i trudnica

- za lečenje malokrvnosti kod dece i odraslih, jer utiče na stvaranje hemoglobina i eritrocita

- kod staračke iznemoglosti

- za brzo poboljšanje raspoloženja bolesnika koji pate od neuroze, migrena, depresije i drugih oboljenja nervnog sistema

- za poboljšanje sna

- nakon hiruških intervencija

- za ublažavanje bolova i bržu regeneraciju tkiva nakon rendgen zračenja kod obolelih od raznih vrsta karcinoma

Način upotrebe:

Poželjno je mleč uzimati sa medom i to u odnosu 10g mleča na 1kg meda. Ako se mleč uzima u svom prirodnom obliku, stavlja se 1 do 2 kapi mleča pod jezik i polako otapa. Svakako je bolje mleč koristiti sa medom jer je u njemu prirodno konzerviran a njegova iskoristljivost veća.

Proizvođač: Pčelarska kuća Kovačević, Beograd