Maslina meni

Norveške omega-3 za decu sa ukusom voća 120 gel kapsula

Šifra proizvoda: 1275
Zemlja porekla: Norveška
Robna marka: BIOPHARMA
Cena po komadu
3.810,00 rsd

Opis proizvoda

Norveške omega-3 za decu 120 komada

Norveške omega-3 za decu sa ukusom voća sadrže omega-3 masne kiseline DHA i EPA, kao i vitamine D i E. Preporučuju se deci tokom rasta i razvoja – iznad 3 godine starosti. Norveške omega-3 za decu predstavljaju važan dodatak ishrani i doprinosi jačanju imuniteta i poboljšanju opšteg stanja organizma. Studije su pokazale povećanje koncentracije i sposobnosti učenja kod dece koja su koristila omega-3. Norveške omega-3 za decu proizvedene su da zadovolje potrebe i ukus dece.  EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA. DHA doprinosi održavanju normalne moždane funkcije i održavanju normalnog vida. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg DHA. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin D doprinosi: normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne funkcije mišića, održavanju normalnih zuba, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin D ima ulogu u procesu deljenja ćelija. Omega-3 masna kiselina DHA je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u mozgu, dok omega-3 masna kiselina EPA ima značajnu protivupalnu ulogu. Obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju i kod poremećaja raspoloženja.

Neto količina: 84 g (120 soft gel kapsula za žvakanje)
Način čuvanja: Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do 25 °C.
Način primene: 2 soft gel kapsule dnevno. Sažvakati po 1 kapsulu uz obrok dva puta dnevno.

Aktivni sastojci

Količina na preporučenu dnevnu dozu (2 kapsule)

Količina na 100 g

Riblje ulje, koje sadrži:

Omega-3 masne kiseline, od čega:

DHA (Dokozaheksaenska kiselina)

EPA (Eikozapentaenska kiselina)

1000 mg

365 mg

274 mg

71 mg

71 g

26 g

19 g

5 g

Vitamin E (u obliku dl-alfa-tokoferola)

5 mg α-TE** (42 %*)

345 mg α-TE**

Vitamin D (u obliku holekalciferola)

10 μg (200 %*)

709 μg

* Preporučeni dnevni unos

**TE = α-tokoferol ekvivalent

Sastojci: riblje ulje od tune (71%), želatin, humektant – glicerol, skrob, arome, dl-α-tokoferol, zaslađivač – sukraloza, holekalciferol.

Upozorenja: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne sme da se prekorači. Čuvati van domašaja dece. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom/nutricionistom. Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste norveške omega-3 kapsule. Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje bi trebalo da koriste ovaj proizvod jedino pri preporuci i pod nadzorom lekara.