Maslina meni

Probotanic ulje divljeg origana - organsko 10ml

Šifra proizvoda: 1491
Zemlja porekla: Turska
Robna marka: PROBOTANIC
Cena po komadu
1.880,00 rsd

Opis proizvoda

Organsko ulje divljeg origana 10 ml 

Sastav: 100% divlji origano (Origanum Minutiflorum), organskog porekla
Sertifikati: 100% organski proizvod prema standardima EU, SAD i Srbije.
Standardi: Proizvedeno prema standardima ISO 9001:2008, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP i HALAL
Pakovanje: staklena ambalaža sa staklenom pipetom.

 Opis proizvoda

Ulje divljeg origana je najjači biljni antiseptik i antibiotik na svetu. Dokazano uništava preko 30 štetnih mikroorganizama, medju kojima su Ešerihija koli, Kandida, Stafilokoke, Streptokoke, Enterokoke. Zlatna Stafilokoka, Salmonela, Šigela, Preoteus Mirabilis,…

Origano ulje je potentni prečistač, jer uništava mikro-organizme koji izazivaju grip, prehladu, osip kože i digestivne probleme. Origano ulje sadrži karvakrol koji značajno deluje kod štetnih mikroorganizama, koji imaju tendenciju da prouzrokuju razne infekcije u ljudskom telu.

Origano ulje se može koristiti:

Za jačanje imunog sistema

Rival najjačim antibioticima

Sjajna prevencija gripu i prehladi

Efikasniji od belog luka i Echinacee

Ima mukolitičko dejstvo, pospešuje eliminaciju bronhijalne sluzi
Otklanja simptome sinuzitisa
337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 37 puta od belog luka
26 puta jače od fenola (sredstvo za dezinfekciju hirurške opreme)

top kvalitet – Pharmaceutical grade
100% organsko (EU, SAD, Srbija)
čisto i nerazblaženo, bez aditiva i primesa
min. 80% karvakrola
GC/MS analiza prema standardima Britanske Farmakopeje


Origano ulje izradjeno od 100% divljeg origana (Origanum Minutiflorum), koji je najjači divlji origano koji je moguće naći. Nemoguće ga je uzgajati, jer je endemska sorta.
Ovo origano ulje je bez ikakvih primesa i dodataka (često se meša sa maslinovim uljem), što garantuje najveću snagu i najjače antibakterijsko delovanje.

Način upotrebe:

Oralno:
Koristi se deset dana u toku jednog meseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).
Za decu stariju od 3 godine:
Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije posle obroka, razredjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Posle toga se preporučuje čaša hladne vode.
Inhalacijom:
U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe (astma, alergije).
Preko kože:
Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.

Napomene:
Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.
Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije rešenje broj 8643/2016 od 27.6.2016.

Nekoliko zanimljivosti o Probotanic origano ulju

Probotanic Origano Ulje se pravi destilacijom sušenog divljeg origana. Od 100 kg sušenog origana napravi se oko 1, 5-2 litre origano ulja. Probotanic origano ulje se izradjuje od biljke Origanum Minutiflorum, koja je endemska biljka i raste na nadmorskoj visini od 1500-2000m, u regionu jugozapadne Turske, na planinama Taurus. Berba se obavlja tokom avgusta i septembra meseca. Berba je veoma naporna, obzirom da ne postoji put do planinskih visoravni gde origano uspeva, pa se lokalno stanovništvo penje na magarcima 4-6 sati u potrazi za origanom. Na planini se suši, stavlja u džakove i spušta u sela, gde se otkupljuje.

Količina: 10ml Zemlja porekla Turska