Maslina meni

Reishi pečurke 50g

Šifra proizvoda: 0368
Zemlja porekla: Kina
Robna marka: MEDICAL HERBS
Cena po komadu
780,00 rsd

Opis proizvoda

Poslednjih godina u svetu su vršena brojna naučna istraživanja koja dokazuju snažno podsticajno dejstvo reiši pečurke na imunološki sistem, te izrazito antivirusno i antibakterijsko dejstvo.

Njena vrednost je utoliko veća, što je dokazan njen izrazit antikancerogeni efekat, usled čega se ona danas u svetu koristi kao zvanično sredstvo u borbi protiv zloćudnih tumora a korisna je i u preventivi.

Pozitivno dejstvo reiši pečurke pokazalo se i u sprečavanju nesanice, raznih crevnih oboljenja, hroničnog bronhitisa, alergija, bolesti srca i krvnih sudova, hepatitisa, oboljenja bubrega i detoksikaciju organizma i održavanju opšteg zdravstvenog stanja organizma.

Zbog značajnog antibakterijskog dejstva, danas se koristi i kao prirodni antibiotik.

Zbog drvenastog sastava ove gljive, preporučuje se njeno konzumiranje u vidu čaja.

Upotreba: Pečurku potopiti u vodu i ostaviti da odstoji nekoliko sati. Kuvati ih u istoj vodi (5g na 3 dl vode), na slaboj vatri 30-60 min, procediti i konzumirati.

Čaj se može začiniti medom i svežim limunovim sokom a ukusniji je ako se i malo zagreje. Vitamin C iz limuna ujedno potpomaže bolju apsorpciju lekovitih sastojaka gljive. Najbolje ga je konzumirati pre jela, osim u slučaju stomačnih tegoba, kad bi čaj trebalo koristiti posle jela.