Maslina meni

Shenemil Glina u prahu 150g

Šifra proizvoda: 0596
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
790,00 rsd

Opis proizvoda

GLINA U PRAHU - sa oligoelementima i antioksidantima za detoksikaciju organizma.

Adsorpcionim i jonoizmenjvačkim dejstvom čisti krv i eliminše toksične i biološki nedegradabilne materije. Time vrši prečiščavanje jetre. Mogu je koristiti svi uzrasti. Rešava probleme akutnih hemoroida, debelog creva, efikasna kod candide albicans. Preventiva od najezde virusa i neželjenih infekcija koje su najčešća posledica preterane upotrebe antibiotika (hrana, kapsule, injekcije). Stvara uslove za normalnu miklofloru crevnog trakta. Lokalizuje akutne stomačne i ulkusne tegobe. Značajna kod klimaterijuma i naleta toplote. Glina za pijenje dugoročno ublažava bolove kod artritisa i gihta. 

UPUSTVO ZA UPOTREBU:

Uveče u čaši sipati (2 dcl) vode i nad njom sipati jednu punu kafenu kašičicu gline (drvenom ili plastičnom) i poklopiti. Ne mešeti jer }e glina sama postepeno pasti na dno čaše. Prvih nedelju dana, ujutru piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Može se postepeno piti i deo taloga u cilju prilagođavanja organizma. Sledeće tri nedelje, ujutru, piti vodu i glinu, prethodno promešanu. Terapija od 8 nedelja se preporučuje obavezno na prelazu dva godišnja doba. Starije i senzitivnije (osetljivije) osobe predviđenu dnevnu dozu mogu da podele na 3 dela sa malo više vode. Ovo je preporuka koja je važila kada je u hrani bilo znatno manje dodataka - aditiva. Sada se granica korišćenja gline pomera shodno karakteru hrane koju konzumiramo. Preporućuje se da se, dok se pije glina, koristi i ulje detox tj. da prvi doručak bude sa svežim povrćem, mlevenim semenskim kulturama, uljem detox i probiotičkim jogurtom, tada se glina može piti i duže od 8 nedelja.

Glina se može potopiti i u većem sudu, tj. u litar vode sipati pet kašičica gline. Posle aktiviranja - odležavanja, glina se promućka u flaši i sipa u čašu neposredno pre pijenja. Ovo je veoma značajno kada zaboravljamo uveče da potopimo glinu, ili pak idemo na put.

VAŽNE NAPOMENE:

Glinu ne treba pripremati u metalnim sudovima i metalnim priborom. Jednom korišćena glina nije za pijenje, ali se njome može zalevati cveće, jer vezuje vodu i usporava zasušivanje površinskog sloja zemlje. Glina se koristi pola sata pre jela ili 2 - 3 sat posle jela (laganijeg obroka), nikada za vreme varenja, osim u slučaju trovanja.

DEJSTVO:

- eliminše toksične metale kao što su olovo, bizmut, kadmijum, živa i dr.,

- eliminiše masne naslaga u crevima, tkivu, krvi i limfi,

- regeneriše oštećenu sluzokožu crevne flore,

- smanjuje radioaktivnost tela, pre svega izazvanu radijumom i stroncijumom,

- čišćenjem krvi stimuliše rad koštane srži, osvežava hormonske žlezde, pre svega tiroidu i nadbubrežne žlezde,

- nadoknađuje oligoelemente u telu,

- eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva,

- deluje na uravnoteženje kiselo-baznih procesa u organizmu, pre svega na alkalotvorne procese,

- eliminiše gasove u crevnoj flori (metan, amonijak, vodonik, vodonik sulfide, dr.)

- pozitivno deluje na preraspodelu vode u organizmu,

- svojim gelastim - želatinoznim stanjem omogućuje apsorpciju hrane u tankom crevu,

- čisti jetru od otrova,

- usaglašava krvni i limfni tok tečnosti-elektrolita,

- reguliše krvni pritisak,

- smanjuje i eliminiše (sa kombinovanjem hrane) mladalačke promene na licu u obliku masnih bubuljica, akni, mitisera i sl.

AKUTNA STANJA: Kod akutnih stanja (pijanstva, bolova, trovanja, opstipacije, proliva, kolitisa, visokog krvnog pritiska, posoperativnih zahvata, izrazite nervoze, želudačnih promena i reumatoidnih oboljenja) piti glinu 3 puta dnevno pola sata pre jela ili piti svaki sat samo vodu u kojoj je rastvorena glina. U ekstremnim-hitnim slučajevima glinu rastvoriti u mlakoj vodi, dobro promešati i popiti. Posle toga izazvati povraćanje.

OSTALA BLAGOTVORNA DEJSTVA GLINE:

Glinu treba piti i kod hroničnih stanja kao što su: povećan krvni pritisak, gojaznost, dijabetes, povećana masnoća u vidu holesterola i triglicerida, nervna napetost, ulkus, smanjen imunitet, reuma, intenzivne intelektualne aktivnosti i sl. Glina je potrebna svakoj zdravoj osobi za oslobađanje od otrova unesenih putem hrane u organizam. Posle burnih noći u jelu i piću glina adsorbuje metanol i uklanja toksine nastale od preterane konzumacije belančevina životinjskog porekla. Uklanja amonijak, neke sulfide i druge gasove iz debelog creva i ubrzava normalizaciju metabolizma. Kod gljivičnih oboljenja pogotovu CANDIDE u crevnoj flori nastaje vodonik i metan, koje glina veoma efikasno vezuje.

Zbog toga glina ima izuzetno dejstvo na povećenje autoimunoloških osobina organizma.

KOMBINOVANJE HRANE: za vreme korišćenja gline smanjiti količinu slatkiša, belog hleba sira i piva (kvasne namirnice). Redukovati masnu i proteinsku hranu, slatkiše na bazi margarina, meso, jaja, da bi dejstvo gline bilo delotvornije. Posle obimnog proteinskog obroka (meso, sir, jaja, pasulj, sojini proizvodi) ne nalevati se tečnošću-pogotovu slatkim sokovima. Ne jesti voće i slatkiše bar dva sata posle obroka.

SASTAV I DEJSTVO GLINE - BENTONITA:

Glina-bentonit nastaje iz skeleta jednoćelijskih algi DIATOMEA, iz njihovih krečnjačko-silicijumskih i aluminatnih skeleta se na dno mora i okeana stvaraju taložne stene. Zbog porekla od jednoćelijskih algi, naslage bentonita imaju slojevitu grđu {to se pozitivno odražava na povećanje njihove aktivne površine. Tako 1 g bentonita u vodenoj suspenziji razvija kontaktnu površinu od oko 5 m2. Hidratisana glina pripada NANOČESTICAMA, što je svrstava u najefikasnija sredstva za prirodno čišćenje organizma. Osnovni aktivni sastojak gline je hidratisani aluminijum silikat, poznat po antivirusnom dejstvu, a uz njega se uvek nađe još koja vrsta oksida u neznatnim količinama. Organska komponenta gline je posebno značajna za vezivanje aktivnih supstanci i njihov prenos u dublje slojeve membrana crevne flore ili pak membrana krvnih kapilara. Organske komponente gline su poznati praantibiotici. Glina je poznat emulgator, tako da njena aktivacija u kiseloj sredini želuca utiče na pojačavanje emulgacionih sposobnosti u tankom i debelom crevu. Emulgaciona svojstva gline ubrzavaju degradaciju lipidnih-masnih naslaga u crevima i na taj način sprečavaju njihov membranski prenos u krvotok. Glina eliminacijom otrova u crevnoj flori rasterećuje rad jetre, bubrega i žezda s unutrašnjim lučenjem. Glina vrši uravnotežavanje koeficijenta lipidno-vodene raspodele, tzv. deobni particioni koeficijent.

Toksično dejstvo gline do sada nije zabeleženo.

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlja Leskovac.

Sastavio: Prof.dr Staniša Stojiljković, autor knjige MOć GLINE.