Maslina meni

Terranova Cink 50 kapsula

Šifra proizvoda: 4351
Zemlja porekla: Velika Britanija
Robna marka: TERRANOVA
Cena po komadu
1.450,00 rsd

Opis proizvoda

 

Terranova Cink 50 kapsula

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa mineralom cinka.

Upotreba: Odrasli 1 kapsula dnevno uz obrok

* Organic

* Vegan

* Bez glutena

* Bez soje

* Bez dodatog šećera

* Bez aditiva

 
 Cink je neophodan za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u brzom zarastanju rane, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, koristi za stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, koristi za stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu , za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. Cink se koristi u prevenciji prehlade i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink ili seme bundeve koje je bogato cinkom često ulaze u sastav preparata za uvećanu prostatu. Takođe je bitan za rast i razvoj novorođenčadi.

U nedostatku cinka može doći: zakasnelog razvoja, smanjenog apetita, gubitka čula ukusa i mirisa, mentalne letargije, sporog zarastanja rana, sklonosti infekcijama, opadanju kose, smanjenju broja spermatozoida, smanjenju seksualnog nagona.
Osobe koje ne konzumiraju proizvode životinjskog porekla, cink mogu unositi putem semena bundeve, nepoliranog zrna žitarica, graška, boranije. Većina nabrojanog nalazi se u okviru Magnifood kompleksa u pripremi Cinka.

Aktivni sastojci:
Stabilizovane pirinčane mekinje (pored toga što je dobar izvor cinka, mekinje sadrže širok spektar drugih mikroelemenata koji su neophodni da bi cink obavljao svoje brojne funkcije u organizmu).

Alga spirulina (spirulina pruža veliki broj minerala, vitamina i drugih hranljivih materija koje pomažu cink u mnogim biološkim funkcijama. Spirulina sadrži značajnu količinu superoksid dismutaze (SOD), cink-zavisni enzim koji je neophodan da štiti organizam od nekih visoko destruktivnih oblika slobodnih radikala) .

Seme bundeve ima visok sadržaj cinka, dobar izvor bakre, koji je najvažniji od hranljivih materija u održavanju ravnoteže sa cinkom.