Maslina meni

Terranova Vitamin B12 500μg 50 kapsula

Šifra proizvoda: 4349
Zemlja porekla: Velika Britanija
Robna marka: TERRANOVA
Cena po komadu
2.160,00 rsd

Opis proizvoda

 

Terranova vitamin B12

B12 je posebno važan za zdravlje nervnih ćelija, za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vit B12 i folna kiselina su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snadbevanje organizma kiseonikom. Takođe koristi na imunu funkciju i na raspolaganje.

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa vitaminom B12

Upotreba: Jedna kapsula dnevno uz obrok

Aktivni sastojci:

Stabilizovano pirinčano mekinje (jedan od glavnih nutritivnih izvora B-vitamina, raznih aktivnih B-metabolizma vitamina B i drugih nutrijenata koji podržavaju funkcije i / ili bioraspoloživost vitamina B grupa (kao što su magnezijum i cink)

List Peršuna (obezbeđuje različite hranljive materije koje podržavaju funkciju i metabolizam B vitamina, a takođe su izvor folata, gvožđa i vitamina C, koji su neophodni zajedno sa B12 u formiranju hemoglobine)

List maslačaka

Koren lincure (lincura podržava oslobađanje želudačnog soka, koji sintetizuje unutrašnji faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12)

Sok korena i herba cvekle (cvekla je posebno bogata folnom kiselinom i takođe je dobar izvor gvožđa, a takođe je potreban zajedno sa B12 za formiranje hemoglobine

Koren đumbira (đumbir podržava oslobađanje želudačnog soka, koji nosi unutrašnji faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12) * U želudcu se sintetiše tzv. Unutrašnji faktor, koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućava njegovo usvajanje u tankom crevu. Nedostatak unutrašnjeg faktora. ili kisele sredine u želudcu dovode do deficita vitamina B12.

Blagi nedostatak ovog vitamina izaziva umor, gubljenje daha, dijareju, nervozu, trnjenje ruku i nogu, ozbiljan nedostatak izaziva neurološkog oštećenja.

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Proizvod ne treba da uzima deca, trudnice, dojilje. 

Uvoznik: Santamed d.o.o. Beograd