Maslina meni

Kuvar zdrave ishrane -salate Georgij Nazarov

Šifra proizvoda: 4650
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ARUNA
Cena po komadu
380,00 rsd

Opis proizvoda

Georgij Nazarov: Kuvar zdrave ishrane – Salate


ISBN 978-86-86813-00-8
povez: meki
format:21cm
broj strana : 116 str.
godina izdanja : 2007
pismo : cirilica
izdavac : Goja, Beograd. stampa : „АМД систем” Земун

Uvođenje zdravih salata u svakodnevnu ishranu je veoma važan korak koji vrlo brzo dovodi do vidljivih i trajnih rezultata.

Ova knjiga govori o tome šta su zdrave salate i kako ih možemo vrlo jednostavno i izuzetno ukusno pripremiti. Ujedno su data i objašnjenja kako napraviti aromatična i zdrava ulja i sirće i kako koristiti začine u pripremanju hrane. Zdrave salate možemo pripremati od kultivisanog povrća, ali ih možemo obogatiti ili pripremiti i od divljeg povrća, kojim su prebogate bašte, parkovi, kej…

Ovde pokazujemo i da salata ne mora biti samo klasičnog oblika, već može da se koristi i u obliku sendviča, punjenog povrća, da se priprema od klica, mariniranog povrća… kao i da salata može da posluži kao samostalan osnovni obrok. Objašnjavamo i kako pripremiti namaze, umake i prelive za salatu.

Predlažem da zajedno krenemo na put usavršavanja zdravlja, i da naučimo kako taj jednostavni korak u životu – redovno uvođenje zdravih salata u ishranu – može usavršiti i poboljšati kvalitet vašeg života.

VAŽNA NAPOMENA: Pod salatom se podrazumeva sirovo povrće, kao i klice (npr. lucerki) pripremljeno na načine predložene u knjizi. Svako dodavanje u salatu namirnica kao što su npr. sojino kiselo mleko, sir, pečurke, mlevenih semenki i sl. pretvara salatu u neku vrstu osnovnog obroka – koji automatski zahteva duže i složenije varenje.