Maslina meni

Visok krvni pritisak Aleksej Gončarov

Šifra proizvoda: 0189
Robna marka: ARUNA
Cena po komadu
430,00 rsd

Opis proizvoda

Izdavač: Aruna
Godina izdanja: 2018, II izdanje
Format: 12 x 17
Broj strana: 81
ISBN: 86-86073-27-1


Hipertenzija, ili povišen krvni pritisak, jedna je od najrasprostranjenijih bolesti današnjice. Od nje, u proseku, pati svaki peti muškarac i svaka deseta žena, u starosnoj dobi od trideset pet do četrdeset godina. Kod starijih ljudi to je već masovna pojava. Opšte je poznato da je povišen krvni pritisak glavni uzročnik kardiovaskularnih bolesti, koje zauzimaju vodeće mesto među današnjim uzrocima smrti.


Rasprostranjenosti hipertenzije umnogome doprinose pasivan način života, veliki broj stresnih faktora, ishrana...

U ovoj knjizi ćete se upoznati sa simptomima povišenog krvnog pritiska, koje najčešće ne možemo odmah da prepoznamo, kao i sa onim što možemo sami da učinimo ukoliko nam je postavljena takva dijagnoza.

Dostupno su i na profesionalan način navedeni faktori rizika, kliničke manifestacije i moguće komplikacije bolesti. Otkrićete odgovore na mnoštvo pitanja: Kakva treba da nam bude ishrana? Kakvo fizičko opterećenje možemo sebi dopustiti? Kako na razvoj bolesti utiču štetne navike i stres? Osim toga, date su preporuke za preventivu i lečenje hipertenzije, ali i za njene moguće komplikacije, sa opisom tradicionalnog pristupa, metoda narodne medicine, kao i saveti za negu bolesnika.