Maslina meni

Lan mleveni 200g Macrobiotic Prom

Šifra proizvoda: 2702
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: MACROBIOTIC PROM
Cena po komadu
120,00 rsd

Opis proizvoda

Lan mleveni  Macrobiotic 200g

Lan je najbolji i najzdraviji dostupni izvor omega-3 masnih kiselina (45-60%), dvostruko više od ribljeg ulja. Bogat je topivim vlaknima. Sadrži vitamine: A, B i C, a od minerala sadrži: gvožđe i cink, kao i visokokvalitetni protein lignin (antioksidant) i to mnogo više nego bilo koja druga namirnica koja ga sadrži, uključujući pšenične mekinje, heljdu, raž, ovas, proso i soju.Lan meveni pomaže u regulisanju varenja, reguliše nivo holesterola, stabilizuje nivo šećera u krvi, štiti srce i krvne sudove. Lan mleveni se može koristiti sa jogurtom, mlekom, medom, malteksom, uz musli, uz kuvane žitarice ili dobro prožvakati uz dosta tečnosti.

 

Lekovito delovanje:

Seme lana je višestruko korisno po naš organizam: nezamenljiv je izvor nezasićenih masnih kiselina, štiti od srčanih bolesti, pomaže u snižavanju holesterola i visokog pritiska. Preporučuje se kod angine pektoris, psorijaze, snižava rizik od raka dojke, debelog creva i prostate i stimuliše estrogen kod žena u menopauzi. Samo 40 g mlevenog semena lana svakodnevno može da smanji pojavu valunga za 50%, poboljša raspoloženje i smanji bolove u mišićima i zglobovima kod žena u menopauzi. Redovno korišćenje lanenog semene jača imunitet.

Laneno seme sadrži veliku količinu sluzi koja je voma korisna, prvenstveno onima koji pate od opstipacije, odnosno zatvora.

Način upotrebe:

Laneno seme može da se posipa po gotovo svakoj hrani. Meša se sa muslijem, jogurtom, supom, pudingom, blendiranim voćem, šejkovima. Dodajte ih u testa kad mesite hleb ili pravite mafine. Lan semenke, takođe, mogu poslužiti kao zamena za jaja u Vašim omiljenim jelima. Potopite ih u vodu na desetak minuta i onda ih uključite u pripremu jela.Mogu ga koristiti deca,trudnice i doilje 

 Kombinujte samleveno laneno seme sa pšeničnim brašnom za hleb, peciva i palačinke.

Napomena: Veoma je važno da kada koristite laneno seme pijete puno tečnosti, prvenstveno vode.

Može se koristiti i kao maska za lice, koži daje elastičnost i sjaj i upija višak masnoće.

Proizvođač: Macrobiotic prom d.o.o.