Maslina meni

Agava šećer beli organski 150g

Šifra proizvoda: 1011
Zemlja porekla: Meksiko
Robna marka: SUPERFOOD
Cena po komadu
340,00 rsd

Opis proizvoda

Agave šećer sirovi smeđi organski je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave. Dobija se od meksičkog kaktusa plave agave i sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka, torti, kolača, peciva i drugo.

Agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Primena
Agave šećer donosi iste dobrobiti kao i agave sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

Sastojci

100% Agave šećer

Nutritivne vrednosti

Hranjiva vrednostu 100 g
Energija 1603kJ/378kcal (19%*)
Masti 0 g (0%*)
Ugljeni hidrati 91 g (35%*)
  od kojih šećeri 91 g (100%*)
Proteini 7 g (29%*)
So 0 g (0%*)

* Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ / 2000kcal).

Alergeni

TEST: Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Dobavljač: SUPERFOOD doo