Prezle od Prosa i Heljde bez glutena 300g
Prezla od heljde i prosa je lako svarljiva i pogodna za ljudski organizam. Heljda je bogata lizinom i esencijalnom aminokiselinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti. Vlakna heljde utiču na redukovanje holesterola u krvi. Heljda se preporučuje u ishrani osoba sa proširenim venama, kao i za jačanje vezivnog tkiva. Proso povećava baznost organizma. Ono utiče na ravnomerno lučenje insulina, stoga su proizvodi od prosa preporučeni kao prevencija dijabetesa. Takođe sprečava stvaranje masnih ćelija i utiče na smanjenje postojećih. Ova prezla je izuzetno bogata mineralima i vlaknima i lako je svarljiva.
Sastojci: brašno od prosa (35%), brašno od heljde (30%), pirinčano brašno, kukuruzni skrob, palmino ulje, šećer, pekarski kvasac, sirovi sojin lecitin, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sredstvo za dizanje testa (amonijum bikarbonat).
Posno, bez laktoze, bez kazeina, bez konzervansa.
Neto masa: 300 g
100 g proizvoda sadrži: | Referentni unos* | |
Energetska vrednost | 1541 kJ (366,88 kcal) | 18,34% |
Proteini | 6,56 g | 13% |
Ugljeni hidrati | 64,7 g | 24,8% |
Od toga šeceri | 1 g | 1,1% |
Vlakna | 4,2 g | 14% |
Masti | 8,16 g | 11,65% |
Zasićene masne kiseline | 1,4 g | 7% |
So | 1 g | 16.67% |
Referentni unos* – referentni unos energije i hranljivih sastojaka izražen u procentima
Čuvati na suvom i tamnom mestu. Proizvođač posluje u skladu sa HACCP zahtevima bezbednosti za bezglutensku proizvodnju.
Proizvođač: „Aleksandrija Fruška Gora“ d.o.o. Beograd