Male perle tapioke - Cock Brand - Petao Orijenta
Prirodno, ne sadrži gluten.
Tapioka je skrob koji se dobija od korena biljke kasava (Manihot esculenta). Kasava je biljka poreklom, kao i krompir, kukuruz, paprika... iz Južne Amerike.
Danas, najveći proizvođači jestivog skroba od tapioke su Brazil, Nigerija i Tajland. Dakle, tapioka se gaji i u Južnoj Americi i u Africi i u Aziji.
Ona je osnovna hrana i igra ulogu hleba mnogim narodima sveta.
Uputstvo za pripremanje:
Stavimo vodu u lonac da provri, zatim dodajmo perlice. Kuvamo ih svega dva do tri minuta. Zatim smanjimo vatru i pustimo da se kuvaju još oko deset minuta, sve dok perlice ne postanu providne. Dok se kuvaju, povremeno promešajmo da se ne zalepe ili zagore.
Sama tapioka ima neutralan ukus, i može da služi kao podloga i osnovna masa drugim jelima.
Otvoreno pakovanje perlica tapioke čuvamo na prohladnom i suvom mestu. Izbegavajmo direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.