Maslina meni

Ašvaganda u prahu organic DTC 100g

Šifra proizvoda: 4679
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: DTC
Cena po komadu
730,00 rsd

Opis proizvoda

Ašvaganda u prahu organic 100g

Ašvaganda (lat. Withania somnifera) je jedna od najcenjenijih biljaka u Ajurvedi. Njen prevod sa latinskog je „ona koja donosi san“. Poznata je još i kao „indijski žen šen“ ili „zimska trešnja“. Njen koren tokom dana daje energiju, a pred spavanje deluje umirujuće. U prošlosti Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili vino od ašvagande da bi povećali svoju energiju i snagu i da bi se izlečili od mnogih bolesti.

Hemijske analize su pokazale da je ašvaganda pravi rudnik minerala i biološki vrednih nutrijenata kao što su: kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kobalt, bakar, vanadijum, vitalo-laktoni, fenolne komponente i tanini, flavonidi, proteini i slobodne amino kiseline, saponini, glikozidi, alkaloidi.

Tradiocionalno se koristi za ubrzavanje oporavka nakon bolesti. Takođe je dobra za ljude koji se bave fizičkim radom pomažući telu da se prilagodi fizičkom stresu. Ona deluje kao snažan tonik za vitalnost i starost. Prehranjuje sva telesna tkiva, uključujući zglobove i živce. Povećava sva tri aspekta uma: shvaćanje, pamćenje i sećanje.

Ne preporučuje se kod zatvora i u trudnoći.

Način upotrebe: preporučeni dnevni unos je 1 kafena kašičica (3g) u mleko ili sokove. Njeno dejstvo se povećava kada se koristi uz toplo mleko pred spavanje.

Sastav: organska ašvaganda u prahu

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 309kcal/1305kJ
Protein:                       3,9g
Ukupne masti:             0,3g
-zasićene masti:          0g
Ukupni ugljeni hidrati: 49,9g
Vlakna:                       32,3g

Uvoznik i distributer: Dimitri trade com d.o.o. Novi sad