Maslina meni

Ječmena trava u prahu organic DTC 100g

Šifra proizvoda: 4758
Zemlja porekla: Kina
Robna marka: DTC
Cena po komadu
590,00 rsd

Opis proizvoda

Organska ječmena trava u prahu 100g

 

Organska ječmena trava u prahu je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Ona je izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući žvim enzimima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno , a od velike su važnosti za probavni sistem.

Ječmena trava se suši na sniženoj temperaturi kako bi se sačuvali enzimi. Pored enzima, prah ječmene trave bogat je vitaminima, mineralima i aminokiselinama.

Ječmena trava sadrži veliku količinu vitamina B1, B2, B6, B12, vitamin C, folnu i pantetonsku kiselinu (ima ključnu ulogu u stvaranju eritrocita), velike količine minerala, uključujući kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum i cink, a bogat je izvor hlorofila sa antiflamatornim i antibakterijskim svojstvima. Takođe je snažno prisustvo karotenoida, uključujući beta karoten. Ječmena trava je nutritivno vrlo slična pšeničnoj travi,mada postoji nekoliko razlika između ove dve namirnice. Ječmena trava sadrži više kalcijuma, kalijuma, hlorofila i enzima nego pšenična trava, ali ima gorči ukus.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosevima. Ne preporučuje se upotreba u vrućim napicima jer se na taj način neutrališe delovanje nutritivnih sastojaka.

Sastav: organska ječmena trava u prahu

 

Uvoznik: Dimitri trade com d.o.o. Novi Sad