Maslina meni

Organski kamu kamu u prahu DTC 100g

Šifra proizvoda: 4194
Zemlja porekla: Peru
Robna marka: DTC
Cena po komadu
1.720,00 rsd

Opis proizvoda

Kamu kamu je vrsta divljeg grma koji raste u teško dostupnim poplavljenim područjima amazonske prašume. Svake godine rodi istoimene crveno-ljubičaste plodove čija je glavna karakteristika ta što sadrže više vitamina C od bilo koje druge čoveku poznate biljke.

Plodovi se suše i melju u prah koji se konzumira mešanjem u tečnosti ili dodavanjem hrani.

Svež kamu kamu plod sadrži 40 posto više vitamina C od limuna. Pored visokog udela vitamina C, kamu kamu takođe sadrži aminokiseline, beta-karoten, vitamine tiamin B1, riboflavin B2, niacin B3, minerale, kalcijum, kalijum, gvoždje, fosfor i druge hranjive stvari važne za ljudski organizam.

Najbitniji sastojci kamu kamu praha:

Vitamin C – čajna kašičica kamu kamu u prahu ima 1180 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C , koji je, među ostalim funkcijama u našem telu.

Valin – amino kiselina u kamu kamu. To je esencijalna aminokiselina, što znači da u naš organizam moramo uneti hranom, jer je naše telo ne može proizvesti. Telo  koristi valin da spreči raspad mišića, pa je važan za živčani sastav i kognitivne funkcije.

Kalijum - kamu kamu sadrži 71,1 miligrama kalijuma  na 100 grama praha.

Leucin – još jedna esencijalna aminokiselina koju pronalazimo u ovoj biljci i njenom plodu. Potreban nam je za mišiće, za rast i obnovu kostiju i koštane srži i za proizvodnju hormona rasta.

Serin – aminokiselina ključna za probavu. Serin pomaže razbijanju veze u proteinama I tako ih čini korisnim za naše telo.

Flavonoidi – kamu kamu ima nekoliko različitih flavonoida. Flavonoidi biljkama daju fantastične boje, a u  našem telu imaju funkciju antioksidansa.

Galna kiselina – (Gallic acid) takođe se nalazi u kamu kamu, a osim što deluje kao antioksidans čini se da ima anti – gljivična i anti – virusna svojstva.

Elaginska kiselina – (Ellagic Acid) još je jedna kiselina s antioksidativnim svojstvima, a nalazi se u kamu kamu.

kamu kamu se preporučuje za jačanje imunološkog stanja, bolju apsorpciju gvožđa, sprečavanje i ublažavanje tegoba poput gripa i prehlade pa je pomoć pri otklanjanju svih virusnih infekcija (uključujući i herpes). Ubrzava proces zaceljivanja rana, regeneraciju vezivnog tkiva te smanjuje učestalost i intenzitet migrena i depresije. kamu kamu poboljšava funkciju imunološkog sustava i povećava telesnu izdržljivost u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Vitamin C deluje kao antioksidant te uništava slobodne radikale koji uzrokuju bolesti i ubrzano starenje. Vitamin C u prirodnom obliku ima puno bolji efekat na ljudski organizam u odnosu na sintetički proizveden C vitamin koji se obično nalazi u prodaji.

Dnevne potrebe za vitaminom C kod ljudi variraju i zavise o vrlo velikom broju različitih faktora (količine se mogu povećati u slučaju stresa, povreda, intenzivne zaokupljenosti sportom, tokom bolesti i nakon oporavka kao i kod pušenja). Za osobe koje imaju problema s nedostatkom gvoždja, vitamin C može značajno pomoći u njegovoj apsorpciji iz hrane u krv.

Odaberite prirodne hranjive  sastojke

Ljudsko telo ne može samo proizvesti vitamin C, zato ga  je važno unositi kvalitetnim hranjivim stvarima. Zbog intezivnog uzgoja i istrošenosti zemlje, u našoj je prehrani prisutno sve manje vitamina C zato se preporučuje konzumiranje biljaka koje imaju visok sadržaj hranjivih stvari.

Među sledbenicima prirodnog i tradicionalnog načina lečenja kamu kamu spada za biljku koja ima anti – virusna svojstva pa ga koriste kod problema sa čirevima, herpesom, crvenilom kože i kod prehlada. Neki ga smatraju prirodnim energetskim boosterom.

Upotreba: Jednu kašičicu promešajte u jogurtu, voćnom soku ili vodi.

Sastav: 100% ogranski kamu kamu u prahu.