Maslina meni

Zlatna maka kapsule100/ 500 mg Srce Prirode

Šifra proizvoda: 3022
Zemlja porekla: Peru
Robna marka: SRCE PRIRODE
Cena po komadu
1.400,00 rsd

Opis proizvoda

 

Zlatna maka kapsule100/50mg

100% organic čista prirodna peruanska maka - Lepidium meyenii - je koren sličan rotkvici. Vrlo je cenjena i kao hrana i kao prirodni lek.

Dejstvo zlatne make - Maka pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma i pruža brojne zdravstvene blagodeti. Nauka je dokazala da ova biljka spada u red adaptogena, biljaka koje podižu otpornost na bolesti, normalizuju funkcionisanje ljudskog organizma, podstiču fizičko i mentalno zdravlje, a da pritom nemaju nikakve negativne posledice na ljudski organizam.

Maka, kao adaptogen, deluje prvenstveno na endokrini sistem. Stimulacijom hipofize i hipotalamusa, maka utiče i na sve žlezde sa unutrašnjim lučenjem da održe optimalni nivo hormona za normalno funkcionisanje celokupnog ljudskog organizma.

Nauka je dokazala da je zlatna maka moćan adaptogen i energetik, što znači da vrši balans i stabilizuje telesni metabolizam potpuno prirodno kod muškaraca i žena.

Koristi se individualno za svaku osobu sa potrebama koje diktira sam organizam. Zlatna maka je prirodan i efikasan regulator hormonalne ravnoteže primenjiv na oba pola i na sve starosne grupe savremenog čoveka. Hronični umor, nervoza, depresija, anksioznost, poremećaj sna, PMS, nedostatak seksualne želje, impotencija, neplodnost, bolne menstruacije, menopauza, andropauza, samo su neki od simptoma poremećenog rada našeg hormonalnog sistema. Zlatna maka nam pomaže da lakše i brže ublažimo i otklonimo pomenuta neželjena stanja.

Zlatna maka deluje na povećanje energije i izdržljivosti.

Za razliku od kofeinskih preparata, maka daje baznu i dugotrajnu energetsku funkcionalnost organizmu. Zbog tako efikasnog uticaja na nivo hormona muškaraca i žena direktno utiče na povećanje plodnosti kod oba pola.

ZLATNA MAKA - 100 kapsula

ORGANSKA MAKA POREKLOM IZ PERUA

Sastav: 100% prah biljke peruanska maka (Lepidium Meyenii) i želatinska kapsula

     

Nutritivne informacije:

1 kapsula 

100g

Energetska vrednost
Proteini
Ugljeni hidrati
Masti

8,8 kJ/ 2,1 kcal
0,15 g
0,36 g
0,003 g

1476kJ/352kcal
25,17 g
60,40 g
0,50 g

Aktivni sastojci:

Gelatiniziran koren peruanske make (Lepidium Meyenii) u prahu

 

500 mg

 

83,89 g

Index gelatiniziranja: 99,6%

 

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

2 do 3 kapsule x 3 (500mg.) dnevno, uz obroke.

Dnevna doza za žene: Srednje popunjena kafena kašičica praha ili 3 x 2 kapsule
Dnevna doza za muškarce: Puna kafena kašičica praha ili 3 x 3 kapsule

 

Osnovno pravilo za korišćenje zlatne make je redovno, tj. svakodnevno konzumiranje minimalne dnevne doze.Indeks gelatinizacije: 99,6% – povećana koncentracija aktivnih supstanci, brža i bolja apsorbcija

Sastav: Izuzetne osobine make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine:

1. 59% ugljenihidrata

2. 14% proteina

3. 9% vlakana

4. 2% masonća

Veoma je bogata esencijalnim (18) amino kiselinama (aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska,..), vitaminima (B1, B2, B12, C i E), mikro i makro elementima (lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe), sa skoro 60 fitonutrijenata.

Maka ima zadivljujuće dejstvo zahvaljujući kombinaciji navedenih nutritivnih elemenata kao i jedinstvenih komponenata, koje se nalaze samo u zlatnoj maki. To su alkaloidi pod imenom makaidi i makaeni.

Pored toga u sastav make ulaze i glukozinolati kao i steroli u koje spadaju: brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i rgostadienol. Ovakav sastav zlatne make prouzrokuje najjače nutritivno i zdravstveno dejstvo.

Ne preporučuje se deci, trudnicama, ženama koje doje I osobama preosetljivim na sasatojke proizvoda.

NEMA SPOREDNIH EFEKATA

Nema sporednih efekata ni saznanja o interakcijama sa bilo kojim lekom. Apsolutno neškodljiv preparat. 

Pakovanje: kapsule 500 mg -100 komada

Proizvođač: Villa Andina, Peru