Maslina meni

Zlatna maka u prahu Srce Prirode 150g

Šifra proizvoda: 1437
Zemlja porekla: Peru
Robna marka: SRCE PRIRODE
Cena po komadu
1.950,00 rsd

Opis proizvoda

Zlatna maka u prahu 150g

100% organic čista prirodna peruanska geletinizirana maka u prahu. Maka - Lepidium meyenii - je koren sličan rotkvici. Vrlo je cenjena i kao hrana i kao prirodni lek.

Dejstvo zlatne make - Maka pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma i pruža brojne zdravstvene blagodeti. Nauka je dokazala da ova biljka spada u red adaptogena, biljaka koje podižu otpornost na bolesti, normalizuju funkcionisanje ljudskog organizma, podstiču fizičko i mentalno zdravlje, a da pritom nemaju nikakve negativne posledice na ljudski organizam.

Maka, kao adaptogen, deluje prvenstveno na endokrini sistem. Stimulacijom hipofize i hipotalamusa, maka utiče i na sve žlezde sa unutrašnjim lučenjem da održe optimalni nivo hormona za normalno funkcionisanje celokupnog ljudskog organizma.

Nauka je dokazala da je zlatna maka moćan adaptogen i energetik, što znači da da vrši balans i stabilizuje telesni metabolizam potpuno prirodno kod muškaraca i žena.

Koristi se individualno za svaku osobu sa potrebama koje diktira sam organizam. Zlatna maka je prirodan i efikasan regulator hormonalne ravnoteže primenjiv na oba pola i na sve starosne grupe. savremenog čoveka. Hronični umor, nervoza, depresija, anksioznost, poremećaj sna, PMS, nedostatak seksualne želje, impotencija, neplodnost, bolne menstruacije, menopauza, andropauza, samo su neki od simptoma poremećenog rada našeg hormonalnog sistema. Zlatna maka nam pomaže da lakše i brže ublažimo i otklonimo pomenuta neželjena stanja,

Zlatna maka deluje na povećanje energije i izdržljivosti.

Za razliku od kofeinskih preparata, maka daje baznu i dugotrajnu energetsku funkcionalnost organizmu. Zbog tako efikasnog uticaja na nivo hormona muškaraca i žena direktno utiče na povećanje plodnosti kod oba pola.

Sastav: Izuzetne osobine make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine:

1. 59% ugljenihidrata

2. 14% proteina

3. 9% vlakana

4. 2% masnoća

Veoma je bogata esencijalnim (18) amino kiselinama (aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska,..), vitaminima (B1, B2, B12, C i E), mikro i makro elementima (lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe), sa skoro 60 fitonutrijenata.

Maka ima zadivljujuće dejstvo zahvaljujući kombinaciji navedenih nutritivnih elemenata kao i jedinstvenih komponenata, koje se nalaze samo u zlatnoj maki, To su alkaloidi pod imenom makaidi i makaeni.

Pored toga u sastav make ulaze i glukozinolati kao i steroli u koje spadaju: brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i rgostadienol. Ovakav sastav zlatne make prouzrokuje najjače nutritivno i zdravstveno dejstvo.

ZAŠTO JE ZLATNA MAKA GELATINIZIRANA?

Gelatinizacijom je omogućena lakša absorpcija. U procesu gelatiniziranja maka se dodatno termički obrađuje pri čemu se razgrađuju skrobni lanci što maku čini lako rastvorljivijom zbog čega se lakše resorbuje u crevima. Zato gelatiniziran prah make ima 3-5 puta veću bioraspoloživost a samim tim i bolji efekat.

Takođe, navedenim procesom dobija se veća koncentracija aktivnih supstanci što omogućava da mnogo brže i efikasnije iskoristimo sve blagodeti koje pruža zlatna maka. Dodatna prednost gelatiniziranog praha je prijatan i sladunjav ukus, prijatniji od ukusa obične make. Ovo omogućava da se zlatna maka može konzumirati u prahu, rastvorena u vodi, soku ili jogurtu.

Gelatinizacija čuva sve sve sastojke korena make koji dovode do efekata zbog kojih je maka poznata i koristi se širom sveta. Radi se o hemijskim jedinjenjima kao što su isotiocijanati, amini, amidi i steroli. U ovakvom prahu njihova koncentracija je veća. Boljoj koncentraciji korisnih materija doprinosi i to da je u ovakvom prahu 20% manje vlage.

NAČIN UPOTREBE

Zlatna maka bi trebalo da se uzima u dnevnoj dozi, minimum 2-5 grama GELATINIZIRANOG PRAHA ili 3 x ( 2-3 ) kapsule s tim da se doziranje može povećati prema individualnim potrebama. Jedna ravna kafena kašika je 2 grama.Važno je napomenuti da ukoliko uzimate manje od preporučene dnevne doze, verovatno će željeni rezultati izostati. Najbolje je početi sa dnevnom dozom od 2-3 grama, a zatim je povećavati, u zavisnosti od individualne reakcije organizma. Osnovno pravilo za korišćenje zlatne make je redovna, tj., svakodnevna upotreba minimalne doze 2-5 gr. Prah zlatne make se može pomešati sa sokom, jogurtom, mlekom ili posuti po hrani. Može se uzeti i kašika čiste make uz obrok. Najbolji rezultati se postižu kada se uzima tokom obroka.

NEMA SPOREDNIH EFEKATA

Nema sporednih efekata ni saznanja o interakcijama sa bilo kojim lekom. Apsolutno neškodljiv preparat što je potvrdio i Farmaceutski fakultet u Beogradu svojim Mišljenjem pod registarskim brojem 1690/3 od 01.09.2008.

Uvoznik i distributer: AGS Trade d.o.o. Beograd