Maslina meni

Kikiriki pečeni blanširani neslani

Šifra proizvoda: 959
Zemlja porekla: Kina
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
440,00 rsd

Opis proizvoda

Kikiriki pečeni blanširani neslani

Sastav:
Kikiriki pečeni blanširani neslani je bogat proteinima i aminokiselinama, nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima (B1, B2, B3, B5, B6, B9, E i holin), vlaknima, mineralima (gvožđe, cink, magnezijum, kalijum, kalcijum, natrijum, selen, fosfor, bakar i mangan), fitosterolima i antioksidansima (polifenoli i resveratrol).

Pečenje kikirikija povećava udeo polifenola za čak 22%, zbog čega se pečeni kikiriki može uporediti s kupinama i jagodama po količini antioksidansa, dok je znatno bogatiji antioksidantima od jabuka, šargarepe ili cvekle.

Nutritivne vrednosti na 100g:

Informacije o kalorijama
Količina po serviranju % dnevni unos
Ukupno kalorija: 585 kcal (2449 kJ) 29%
– iz ugljenih hidrata: 87,2 kcal (365 kJ)
– iz masti: 416 kcal (1742 kJ)
– iz proteina 82,2 kcal (344 kJ)
Informacije o ugljenim hidratima
Količina po serviranju % dnevni unos
Ukupni ugljeni hidrati: 21,5g 7%
– dijetetska vlakna: 8,0g 32%
– skrob: /
– šećeri: 4,2g
Informacije o mastima i masnim kiselinama
Količina po serviranju % dnevni unos
Ukupne masti: 49,7g 76%
– od toga zasićene: 6,9g 34%
– mononezasićene: 24,6g
– polinezasićene: 15,7g
Ukupne omega-3 masne kiseline: 3,0mg
Ukupne omega-6 masne kiseline: 15691mg
Informacije o proteinu
Količina po serviranju % dnevni unos
Protein 23,7g 47%
Informacije o vitaminima
Količina po serviranju % dnevni unos
Vitamin B1 0,4mg 29%
Vitamin B2 0,1mg 6%
Vitamin B3 13,5mg 68%
Vitamin B5 1,4mg 14%
Vitamin B6 0,3mg 13%
Vitamin B9 145mcg 36%
Vitamin E 6,9mg 35%
Holin 55,3mg
Informacije o mineralima
Količina po serviranju % dnevni unos
Kalcijum 54,0mg 5%
Gvožđe 2,3mg 13%
Magnezijum 176mg 44%
Fosfor 358mg 36%
Kalijum 658mg 19%
Natrijum 6,0mg 0%
Cink 3,3mg 22%
Bakar 0,7mg 34%
Mangan 2,1mg 104%
Selen 7,5mcg 11%
Sve navedene nutritivne vrednosti su preuzete sa zvaničnog sajta SELFNutritionData.

Način upotrebe:
Kikiriki pečeni blanširani neslani se jede samostalno, a možete ga dodati i u raznim slatkim i slanim jelima. Preporučeni dnevni unos je šaka kikirikija.

Napomena: Kikiriki je alergena namirnica i deca koja od malih nogu ne jedu kikiriki, imaju deset puta veću opasnost da postanu alergična na ovu namirnicu, u odnosu na mališane koji su ga jeli od najranijeg perioda.