Maslina meni

Kikiriki pikant

Šifra proizvoda: 4784
Zemlja porekla: Kina
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
770,00 rsd

Opis proizvoda

Kikiriki pikant

Kikiriki je bogat kalijumom, magnezijumom, fosforom, kalcijumom, bakrom i natrijumom. Sve su to minerali, i esencijalni su za organizam, jer su sastavni deo elektrolita.

Elektroliti imaju ulogu u regulaciji tečnosti organizma i krvi, te igraju veliku ulogu u funkciji mišića i nervnog sistema. Maratonci i atlete koji se izlažu velikim kardio treninzima gube puno tečnosti, a sa tečnošću gube i elektrolite.

Kikiriki je super namirnica za dopunjavanje zaliha izgubljenih minerala. Sadrži gvožđe i cink, koji su kod većine voća deficitarni.

Od vitamina, kikiriki je bogat niacinom (vitamin B3), folatima, te vitaminom E. Zbog vrednosti folata preporučuje se i trudnicama.

Konzumacijom kikirikija stvara se osećaj sitosti, a u svoje telo unosite mnogo hranljivih sastojaka, belančevina i vitamina.

Kikiriki je jedan od najzdravijih orašastih plodova:
smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja;

umirujuće deluje na nervni sistem;

potpomaže izlučivanje žuči;

poboljšava koncentraciju;

poboljšava memoriju;

poboljšava sluh;

koristan je kod jake iznemoglosti;

daje sjaj kosi

Sastav
Kikiriki min.45%,  nanos (kukuruzni skrob, krompirov skrob, šećer, so max 1%, dekstroza, sredstvo za dizanje testa (E450 i E500), palmino ulje, suncokretovo ulje, pikantni nanos (so max 3%, dekstroza, mlevena paprika, kari, mlevena paprika ljuta, ekstrakt slatke paprika, ekstrakt belog luka, pojačivač ukusa natrijum glutaminat E621, limunska kiselina E330).

Nutritivna vrednost u 100 g :
Kcal/kj 523/2180
Proteina 13,7 g
Ugljenih hidrata 40 g
Masti 34,4 g
So 4 g