Maslina meni

Suva kajsija 1kg

Šifra proizvoda: 343
Zemlja porekla: Turska
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
1.430,00 rsd

Opis proizvoda

Suvo voće bogato hranjivim materijama daje energiju i podiže imunitet
U njemu, osim vode i masti, u izobilju ima i belančevina, vlakana, vitamina, minerala, šećera, što suvo voće čine prvoklasnom namirnicom. Među vitaminima  poseban značaj ima antioksidansni koktel od vitamina C, E i beta karotena.
Suve kajsije su pune vitamina A, magnezijuma minerala koji je neophodan u zaštiti od stresa, vitamine B kompleksa za jake nerve i gvožđa za vitalnost. Ovo voće, prepuno ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.
Prednost suvog voća je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok, zbog čega se naročito preporučuje sportistima posle treninga. Zbog svoje hiperkaloričnosti, međutim, suvo voće se jedino ne preporučuje osobama koje žele da smršaju. Međutim, ako se zanemari obilje kalorija, za suvo voće se može reći da predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju.

Profesionalni sportisti i svi drugi koji se bave fizičkim aktivnostima trebalo bi redovno da uzimaju suve kajsije. One sadrže ogromne količine kalijuma koji je važan za normalan rad mišića. Zanimljivo je da samo pet suvih kajsija zadovoljava petinu potreba za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem. Preporuka je je da se kajsije uzmu neposredno pred početak sportskih aktivnosti, i to najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem. Vitamin C, koje ovo voće sadrži, olakšava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno za anemične osobe.