Maslina meni

Suva šljiva bez koštice 1kg

Šifra proizvoda: 409
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
770,00 rsd

Opis proizvoda

Suva šljiva (Prunus domestica) ekstra kvaliteta, kalijumsorbat E202 (konzervans). Tehnološki obrađena za neposrednu upotrebu.

Suvo voće bogato hranjivim  materijama daje energiju i podiže imunitet

U njemu, osim vode i masti, u izobilju ima i belančevina, vlakana, vitamina, minerala, šećera, što suvo voće čine prvoklasnom namirnicom. A vitamini su neophodni za održavanje dobrog imuniteta, među kojima poseban značaj ima antioksidansni koktel od vitamina C, E i beta karotena.

Minerali i vitamini su ključni sastojci suvog voća. 

Zaštita od stresa

Suvo voće sadrži magnezijum, mineral protiv stresa, vitamine B kompleksa za jake nerve i gvožđe za vitalnost.

Prednost suvog voća je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok, zbog čega se naročito preporučuje sportistima posle treninga. Zbog svoje hiperkaloričnosti, međutim, suvo voće se jedino ne preporučuje osobama koje žele da smršaju. Međutim, ako se zanemari obilje kalorija, za suvo voće se može reći da predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju.

Ženama se preporučuje da svakoga dana uzimaju deset do dvanaest suvih šljiva, koje će pomoći da se spreči gubitak koštanog tkiva