Maslina meni

Suva Višnja 1kg

Šifra proizvoda: 960
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
1.750,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Suva Višnja

Višnje su odličan izvor vitamina, minerala i oligoelemenata. Zbog svog sastava imaju blagotvorno dejstvo na čitav organizam. Glavni pigment je crveni antocijan koji deluje kao antioksidans, i jedan je od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Višnja je bogata velikom količinom vitamina, najpre vitaminom C, zatim antioksidansima, vitaminima A, E i selenom. Najvećim delom višnja se sastoji od vode i vlakana.

Sastav
100% višnja

U svom sastavu poseduje od 80-85% vode. Lako je svarljiva, ne izaziva gastrointestinalne probleme jer nije teška za želudac. Okrepljuje, osvežava i hidrira, pa je možete jesti u neograničenim količinama.

Osim vode, svaka višnja u plodu sadrži male količine šećera, organskih kiselina, tanina, pektina, mineralnih materija, vitamina C, A, E, B1, B2, B6 i karotina.

Izuzetno je bogata ugljenim hidratima i glukozom, a predstavlja i pravu riznicu kalijuma. Zbog sadržaja vinske, jabučne i limunske kiseline, deluju osvežavajuće na organizam.

Medicinska istraživanja su pokazala da plodovi višnje sadrže bogat izvor supstanci sa antioksidativnim i antiupalnim dejstvima. Zahvaljujući ovim sastojcima, višnja u ishrani može biti korisna u sprečavanju kancera, srčanih problema, artritisa i mnogih drugih oboljenja.

Lekovita svojstva višnje
Višnja se koristi za lečenje mnogih oboljenja. Pre svega se koristi u prirodnoj medicini, ali i oficijalna medicina ne demantuje njena blagotvorna dejstva na ceo organizam.

Naše bake su nam skidale povišenu temperaturu sokom od višanja i oblogama od istog. Za otvaranje apetita bilo je dovoljno pojesti šaku kiselijih višanja.

Posle napornog treninga i teškog fizičkog rada, višnja hidrira organizam, okrepljuje, vraća snagu, a zbog visokog sadržaja vitamina C pojačava imuni odgovor organizma.

Kako je moćno protivupalno sredstvo, koristi se kod akutnih i hroničnih, iscrpljujućih upala i infekcija koje značajno mogu da oslabe organizam.

Kao svež plod ili kao prirodno ceđeni sok, bez šećera, višnja će pomoći vašem organizmu da se brže oporavi. Preporučuje se rekovalescentima, osobama koje se oporavljaju od težih bolesti.

Obzirom da je veoma jak antioksidans višnja štiti od slobodnih radikala, detoksikuje organizam i odlična je preventiva. Odlična je za vedriji san, protiv nervoze, depresije i stresa. Deluje umirujuće i okrepljujuće.

Višnje sadrže izvesne količine tarpena koji pomaže u prevenciji kancerogenih oboljenja.

Višnje su poznate po svojim brojnim lekovitim svojstvima i antioksidativnom delovanju.

Višnja sadrži fenole, galičnu i p-kumarinsku kiselinu, kemferol i kvercetin.

Jaka antiupalna svojstva višnje čine je korisnom za smanjivanje bola kod gihta i upale mišića, osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.

Istraživanja potvrđuju da dvadeset višanja dnevno ili koncentrat te količine višanja imaju isti učinak na oslobađanje od boli kao aspirin ili ibuprofen.

Lekovitost višnje :
• hrani i štiti mozak
• smanjuje rizik od dijabetesa
• pomaže kod bubrežnih smetni
• potpomaže mršavljenju
• poboljšava san
• smanjuje rizik od srčanih bolesti
• pomaže kod upala mokraćnih kanala

Upotreba :

Najbolje je sušenu višnju konzumirati termički ne obrađenu sbog svojih hranljivih sastojaka.