Maslina meni

Umeboši kiselo slani rastvor Mitoku 200ml

Šifra proizvoda: 2135
Zemlja porekla: Japan
Robna marka: MITOKU
Cena po komadu
325,00 rsd

Opis proizvoda

Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. S obzirom da je nešto blaže kiselosti nego što zakoni Srbije propisuju da sirće treba da bude, od sada se ovaj proizvod prodaje pod nazivom: kiselo slani rastovor od umeboši šljiva.. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo (shiso) lišća.

Veoma su bogati kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrže veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.

Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.