Maslinovo ulje Ogliarola organsko 500ml Bio Orto
Monokultivar znači da se radi o maslinovom ulju iz jedne vrste maslina sorte Oljarola Garganika, koje se uzgajaju u italijanskom selu u pokrajini Fođa u blizini grada Apricena na nadmorskoj visini od 88 metara. U cilju dobijanja što boljeg kvaliteta maslinovog ulja iz plodova stoletnih maslina, proizvodnja se strogo kontroliše u svakoj od tri faze proizvodnje. Masline se beru između oktobra i novembra kada su savršeno zrele. Prese se u roku od 6 do 8 sati od berbe pomoću visoko automatizovanog sistema presovanja i mešanja na kontrolisanoj konstantnoj temperaturi od 24°C. Tako dobijeno ekstra devičansko maslinovo ulje se zatim skladišti u silosima od nerđajućeg čelika u kontrolisanom okruženju pre nego što se
flašira i pakuje.
Energetska vrednost na 100g 3404 kJ/828 kcal
Masti 92,0 g od kojih zasićene masne kiseline 13,0 g
Način upotrebe:
Idealan za pareno povrće, salate i supe.
Sastojci:ekstra devičansko maslinovo ulje
Skladištenje: čuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu
BIO sertifikat
Proizvođač: BioOrto Soc. Coop. Agr., Loc. Posta dei Colli, 71011 Apricena (FG), IT