Maslina meni

Maslinovo ulje organsko Peranzana 500ml Bio Orto

Šifra proizvoda: 1332
Zemlja porekla: Italija
Robna marka: BIO ORTO
Cena po komadu
2.940,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Maslinovo ulje organsko Peranzana 500ml Bio Orto

Ovo organsko maslinovo ulje iz regiona Foggia ima izuzetan balans između gorkog i začinskog. Blaga voćna nota i niska kiselost čine ovo ekstra devičansko maslinovo ulje jednom od najcenjenijih sorti.

Monokultivar znači da se radi o maslinovom ulju od jedne vrste maslina sorte Coratina, koje se uzgajaju na italijanskom selu u pokrajini Fođa u blizini grada Apricena na nadmorskoj visini od 88 metara. U cilju dobijanja što boljeg kvaliteta maslinovog ulja iz plodova stoletnih maslina, proizvodnja se strogo kontroliše u svakoj od tri faze proizvodnje. Masline se beru između oktobra i novembra kada su savršeno zrele. Prese se u roku od 6 do 8 sati od berbe pomoću visoko automatizovanog sistema presovanja i mešanja na kontrolisanoj konstantnoj temperaturi od 24°C. Tako dobijeno ekstra devičansko maslinovo ulje se zatim skladišti u silosima od nerđajućeg čelika u kontrolisanom okruženju pre nego što se flašira i pakuje.

Aromatično ekstra devičansko maslinovo ulje idealno je za hladnu upotrebu, na primer uz povrće sa roštilja, u jelima od paradajza, rižota, svežeg sira i marinada od povrća.. Uživajte u ovom smaragdno zelenom tečnom zlatu!

Nutritivne vrednosti na 100 g
Energetska vrednost 3404 kJ/828 kCal
Masti 92 g
uključujući zasićene masne kiseline 13 g