Maslina meni

Maslinovo ulje organsko Peranzana 500ml Bio Orto

Šifra proizvoda: 1332
Zemlja porekla: Italija
Robna marka: BIO ORTO
Cena po komadu
2.430,00 rsd

Opis proizvoda

Maslinovo ulje organsko Peranzana 500ml Bio Orto

Ovo organsko maslinovo ulje iz regiona Foggia ima izuzetan balans između gorkog i začinskog. Blaga voćna nota i niska kiselost čine ovo ekstra devičansko maslinovo ulje jednom od najcenjenijih sorti.

Monokultivar znači da se radi o maslinovom ulju od jedne vrste maslina sorte Coratina, koje se uzgajaju na italijanskom selu u pokrajini Fođa u blizini grada Apricena na nadmorskoj visini od 88 metara. U cilju dobijanja što boljeg kvaliteta maslinovog ulja iz plodova stoletnih maslina, proizvodnja se strogo kontroliše u svakoj od tri faze proizvodnje. Masline se beru između oktobra i novembra kada su savršeno zrele. Prese se u roku od 6 do 8 sati od berbe pomoću visoko automatizovanog sistema presovanja i mešanja na kontrolisanoj konstantnoj temperaturi od 24°C. Tako dobijeno ekstra devičansko maslinovo ulje se zatim skladišti u silosima od nerđajućeg čelika u kontrolisanom okruženju pre nego što se flašira i pakuje.

Aromatično ekstra devičansko maslinovo ulje idealno je za hladnu upotrebu, na primer uz povrće sa roštilja, u jelima od paradajza, rižota, svežeg sira i marinada od povrća.. Uživajte u ovom smaragdno zelenom tečnom zlatu!

Nutritivne vrednosti na 100 g
Energetska vrednost 3404 kJ/828 kCal
Masti 92 g
uključujući zasićene masne kiseline 13 g