Maslina meni

Šoju sos organski 200ml Bio Špajz

Šifra proizvoda: 1800
Zemlja porekla: Japan
Robna marka: BIO ŠPAJZ
Cena po komadu
430,00 rsd

Opis proizvoda

 

Šoju sos  organski 200ml Bio Špajz

Organski sos od soje i pšenice Shoyu. Prirodno fermentisan. Bez veštačkih dodataka.
svojstva
Šoju (shoyu) soja sos je tradicionalni japanski začin slanog ukusa, pripremljen od soje i pšenice, uz dodatak morske soli. Koristi se svakodnevno u kuvanju za začinjavanje jela. Zbog raznolike upotrebe šoju su preuzele i mnoge druge kuhinje sveta. Može se upotrebljavati u pripremanju supa, variva, umaka, salata, povrća itd. Upotrebljava se kao zamena za so i daje bogatiji ukus.

Odlično relaksira organizam i popravlja krvnu sliku. S obzirom da se izrađuje na sličan način kao i miso, šoju sos i miso dele zajedničke pozitivne uticaje na zdravlje. Šoju sos je moćan antioksidans i ima antikarcenogeno dejstvo. Šoju sos pomaže varenje žitarica i povrća.

Sadrži kalcijum 17 mg, forsfor 110 mg, gvožđe 2 mg, magnezijum 34 mg, kalijum 180 mg, vitamin B1 0.1 mg, vitamin B2 0.1 mg, vitamin B6 0.2 mg

Sastojci.
Voda, organska soja, organska pšenica, morska so, organski alkohol.
Alergen info: soja i gluten. Sadrži alkohol.

Nutritivne vrednosti na 100g

energetska Vrednost Kcal 62
energetska Vrednost KJ 259
masti 0g
- mononezasićene masti --
- polinezasićene masti --
- zasićene masti 0g
ugljeni hidrati 6g
- šećeri 6g
vlakna 0g
proteini 9.4g

Način primene:
Može se upotrebljavati u pripremanju supa, umaka, salata, dinstanog povrća i drugih jela. Kada se upotrebljava ne treba dodavati so.

Iskusni kuvari šoju sos koriste odmereno, da istaknu ukuse namirnica koju pripremaju. Dodaje se na početku ili na kraju kuvanja. Koristi se kao preliv za salate i za mariniranje povrća.