Maslina meni

Tamari soja sos 200ml Bio Špajz

Šifra proizvoda: 1801
Zemlja porekla: Japan
Robna marka: BIO ŠPAJZ
Cena po komadu
490,00 rsd

Opis proizvoda

 

Tamari soja sos 200ml Bio Špajz

Izvor proteina. Prirodno fermentisan. Bez veštački dodataka. 150 godina porodične tradicije.
svojstva
Slojevit, slano sladak, upečatljive umami arome. Aichi provansa je poznata po autentičnoj proizvodnji tamari sosa sa tradicijom započetom 1871. godine. Tamari se koristi kao dodatak za kuvanje, za salate i sl.

Taman, ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje. On nastaje kao nus-produkt pri proizvodnji sojinog misoa. Čista soja, voda i morska so uz prisustvo mikroorganizama fermentišu 2-3 godine: gusta masa se spušta na dno a uljasta tečnost prepuna enzima, proteina, gvožđa, kalcijuma i natrijuma ostaje na površini. Ona se filtrira i pasterizuje. Tako se dobija tamari soja sos vrhunskog kvaliteta i divnog ukusa.

Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane. Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma.

Začini, začini... Bez njih je teško zamisliti svakodnevnu ishranu, jer šta bi indijska jela bila bez karija, meksička hrana bez čilija, a makrobiotika bez tamari i šoju sosa. Začini i ukrasi veoma su važni u uravnoteženju obroka kao celine. Oni daju boju i ulepšavaju, stimulišu ukus i dopuštaju nam slobodu u prilagođavanje svakog jela za sebe. Ako niste znali, začini se mogu upotrebljavati i u lečenju.

Sastojci
Soja, voda, morska so, pšenica, alkohol, kodži (Asperiqillus oryzea).
Alergen info: Soja i gluten.

NUTRITIVNE VREDNOSTI na 100g

energetska Vrednost Kcal 88
energetska Vrednost KJ 368
masti 0g
- mononezasićene masti --
- polinezasićene masti --
- zasićene masti 0g
ugljeni hidrati 10.1g
- šećeri 0g
vlakna 0g
proteini 12.6g

Način primene
Tamari se koristi pri kuvanju i daje jelu divan slankast ukus koji posebno vole deca. Kako je proces proizvodnje tamarija dugotrajan i skup, proizvod koji se na kraju dobija je koncentrovan i dragocen i pri primeni dovoljno je koristiti male količine. Za razliku od šoju sosa koji deo ukusa duguje alkoholima koji se procesom fermentacije prirodno oslobađaju iz žita, ukus tamari sos potiče iz obilja amino kiselina koje se izdvajaju iz proteina soje. Amino kiseline ne isparavaju kao alkoholi tako da je tamari sos pogodan za sva duža kuvanja.