Cimet šipka cejlon kora 9cm MIP
Cimet u kori je sigurno jedan od najaromatičnijih začina na svetu!
Kora cimeta je zapravo unutrašnja kora drveta nalik lovoru (evergreen tree), koje raste u tropskim područjima kao što su Šri Lanka, Indonezija i Vijetnam. Kora cimeta se suši uvijanjem u tanke štapiće. Štapići cimeta potom se koriste za aromatizovanje jela i slastica. Štapići cimeta se upotrebljavaju i za osvežavanje vazduha u prostorijama, a veruje se i kako su dobra zaštita od mrava.
Štapići cimeta odlični su za kuvano vino, jela sa jagnjećim i živinskim mesom, kao i jela inspirisana indijskom, marokanskom i karipskom kuhinjom. Takođe su savršen dodatak ukusnim desertima.
Upotreba: Usitniti štapić cimeta do količine 1/2 do jedne kašičice, dodati u napitke, kolače, med.
Štapići variraju u veličini, stoga se oni dužine 2.5 cm koriste u pripremi čaja i toplih napitaka, dok se oni dužine oko 7 cm koriste za pripremu jela. Veći od 7 cm se upotrebljavaju kao dekoracija.