So je veoma važna namirnica za naš organizam. Međutim, većina ljudi ne zna da postoji velika razlika između standardne, kuhinjske, prečišćene soli koju svi uglavnom koristimo i prave prirodne soli. Razlike koje postoje mogu uticati na naše zdravlje.
Ako želimo da naš organizam funkcioniše ispravno, potrebna nam je so sa svim njenim elementima kakva se u prirodi nalazi. Današnja, kuhinjska so nema sličnosti sa solju koja se nalazi u prirodi.
Čista himalajska so sadrži 84 minerala koji su potrebni za naše optimalno zdravlje. Ova so poznata je kao "belo zlato", jer u kombinaciji sa izvorskom vodom, nudi sve prirodne elemente identične elementima u ljudskom telu.
Blagodeti korišćenja himalajske soli su mnogobrojne i uključuju:
-regulisanje količine tečnosti u organizmu
-regulisanje nivoa šećera u krvi
-apsorpciju hrane kroz crevni trakt
-pomoć pri čišćenju organizma od sluzi iz pluća
-deluje kao jak prirodni antihistaminik i pomaže pri čišćenju sinusa
-sprečava grčenje mišića
-učvršćuje kosti
-sprečava širenje vena
-stabilizuje nepravilne otkucaje srca.