Maslina meni

Šareni biber u zrnu rinfuz 1kg

Šifra proizvoda: 4059
Zemlja porekla: Indonezija
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
5.450,00 rsd

Opis proizvoda

Zrna šarenog bibera pravo su blago. Savršen odnos i spoj naglašavaju poseban ukus svakog sastojka. Blag, aromatičan i savršen za začinjavanje, oplemenjivanje i dekorisanje.

Crni biber nastaje od zelenih (nezrelih) bobica koje se posle berbe suše na suncu i tako dobiju crnosmeđu boju, a površina im postane hrapava i smežurana. Crni biber je najljući od svih.

Zeleni biber je danas prilično popularan pošto ima veoma prijatnu aromu. Svež može da se održi u frižideru svega osam do deset dana, zato se zelene bobice najčešće stavljaju u presolac i prodaju u bočicama.

Beli biber se dobija od crvenih (znači, zrelih) bobica koje se posle berbe ovlaže, pa spoljna opna nabubri i otpadne. Bobice se potom suše. Beli biber nije mnogo ljut, ali zato ima jaku aromu.

Nekada se i crveni biber pripremao za tržište kao i zeleni, naime, bobice su se stavljale u presolac. Crvene bobice su veoma aromatične i ljute. Danas je moguće naći po prodavnicama i ovako sušene crvene bobice, ali to nije pravi biber, već biljka Chinus molle. Zrnca te biljke su ljuta, a miris je nešto između mirisa bibera i limuna.

Sastav: crni, beli, zeleni i crveni biber u zrnu.

Upotreba: Odlično se slaže sa jelima sa pečenim mesom, ribom, povrćem, supama, umacima i jelima sa krompirom.