Maslina meni

Umeboši pasta Mitoku 100g

Šifra proizvoda: 1056
Zemlja porekla: Japan
Robna marka: MITOKU
Cena po komadu
810,00 rsd

Opis proizvoda

Umeboši pasta Mitoku 100g

Veoma je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Sem toga limunska kiselina čisti masnu jetru , pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.
Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome, katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.`
Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća. Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva.

Nutritivne vrednosti (na 100g)
  • Energetska vrednost (na 100g) :146KJ/36kcal
  • Masti:0,9g
  • od kojih zasićene masne kiseline:0g
  • Ugljeni hidrati:6,8g
  • od kojih šećeri:0g
  • Proteini:0,9g
  • Vlakna:0g
  • So:23,3g
  • Alergen info :Nije deklarisano kao bezglutenski proizvod
  • Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca.Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća.

Proizvođač: Mitoku, Japan