Maslina meni

Zeleni biber 1kg

Šifra proizvoda: 370
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
6.300,00 rsd

Opis proizvoda

Zeleni biber

Postoji preko 2000 vrsta bibera. Najpoznatija podela je na: crni, beli, zeleni i crveni. Boja bibera ne zavisi od vrste biljke sa koje je ubran već od načina na koji se zrno priprema za upotrebu.

Zeleni biber dobija se branjem zrna pre zrenja. Potapaju se u slanu vodu i brzo zamrzavaju ili se suše.

U narodnoj medicini biber se koristi kao lek protiv povišene temperature, upale grla, mučnine, vrtoglavice, reume i artritisa. Biber pojačava lučenje želudačnih sokova, čime olakšava varenje hrane, sprečava nadutost i stvaranje gasova.

Najnovija istraživanja dokazala su da zeleni biber pomaže mršavljenje. Pored toga što ubrzava varenje hrane, biber podstiče lučenje hidrohlorilne kiseline u želucu, koja razgrađuje masti. Zeleni biber deluje najjače od svih ostalih, jer u njemu se nalazi najviše eteričnih ulja koja uspešno tope dubinske masnoće, pa je zbog toga sve češći sastojak preparata za uklanjanje celulita.

Kada su u pitanju beli,crveni,crni i zeleni biber, koliko god da ih volite, vodite računa koliko često ga konzumirate. Zbog iritirajućeg dejstva na creva, biber se ne koristi kod pacijenata koji su imali operacije na organima za varenje. Ovaj začin naročito bi trebalo da izbegavaju osobe koje boluju od gastritisa, čira na želucu ili imaju problema sa hemoroidima.