Maslina meni

Matični sok Crne ribizle 500 ml Plavo

Šifra proizvoda: 1166
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: PLAVO
Cena po komadu
785,00 rsd

Opis proizvoda

Matični sok Crne Ribizle 500ml Plavo


Pomaže i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije.


Oznake: antikancer, antocijanin, artritis, bolesti oka, holesterol i trigliceridi, krvna slika i anemija, matični sok, napitci, reuma, sok crna ribizla, urinarne infekcije
Opis

Matični sok crne ribizle je pun antocijanina, koji su zaslužni za njenu tamnu boju. Anticijanini su vrsta antioksidanasa koji se nalaze u velikoj količini u crnoj ribizli.

Crne ribizle su dobre i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije. Što se tiče lečenja urinarnih infekcija sokom od crne ribizle. U poslednje vreme naučnici tvrde da je crna ribizla isto toliko korisna koliko i brusnica.

One, kao i brusnica i borovnica, sadrže proantocijanid, koji zaustavlja da bakterije napadaju zid urinarnog trakta sprečavajući njihovo prisustvo i izazivanje infekcije.
Ovo niskokalorično voće sadrži ugljene hidrate, dijetalna vlakna i proteine. Prebogata je karotinom, koji mu daje boju, a, osim toga, pomaže sintezu vitamina A.

On štiti sluzokožu i pospešuje razmenu materija na ćelijskom nivou. Ribizle sadrže zavidne količine vitamina B1, B2 i B6, niacina, kao i vitamina E.

Poznata je i korist pića ili vina bogatih flavonoidima na krvne sudove i u laboratorijskim uslovima je dokazan uticaj na smanjenje bolesti krvi.

Oni mogu da smanje pravljenje malih ugrušaka koji oštećuju ćelije krvnih sudova.
Takođe, ti mali ugrušci ispuštaju štetne hemikalije koje mogu da povećaju stvaranje lošeg holesterola .To može dovesti su suženja krvnih sudova i eventualno do povećanog krvnog pritiska.

Čak su neka istraživanja pokazala da utiče na poboljšani protok krvi u rukama, što će čak dovelo do ukočenosti u ramenu nakon rada za računaru. Sadržaj vitamina C u crnoj ribizli, je čak tri puta veći nego u pomorandže.

Neke od koristi vitamina C su da on stvara kolagen, koji je bitan za strukturni materijal u kostima, zubima, koži, ligamentima, tetivama i hrskavici.

On takođe pomaže telu da apsorbuje gvožđe, podiže imuni sistem, pomaže u bržem opravku od prehlade i gripa, a deluje i kao antioksidans.

Uklonja toksine i slobodne radikale, najpre iz creva, a potom i iz celog organizma.
Njegova antioksidativna vrednost je veća čak i od sličnih napitaka poput zove i brusnice.

Čuva i poboljšava vid, jer sadrži vitamin A i beta-karoten. Osim toga, poznato je i kako ovaj napitak pozitivno utiče na zdravlje pluća. On štiti od razvoja malignih ćelija i tkiva na ovom organu.

Ovaj prirodni napitak prebogat je antiocijanom, vrstom fenola koji sprečava razvoj kancera. Sok od crne ribizle je odličan i kao prevencija kod tog teškog oboljenja, ali i kao prirodni lek za obolele.

Sastav:
100% pasterizovana ceđena crna ribizla.

Način upotrebe:
0.3-0.5 dl svakodnevno. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 3 dana.