Maslina meni

Etarsko ulje Smilja 2,5ml

Šifra proizvoda: 5636
Robna marka: ALEKPHARM
Cena po komadu
695,00 rsd

Opis proizvoda

Smilje (immortelle) su zapravo Francuzi prvi povezali sa besmrtnošću . Cvet ove biljke nakon branja ne vene, ne menja boju i dugo zadržava miris. Pogodan je za rešavanje mnogih zdravstvenih, ali i estetskih problema, pa se danas smilje često koristi i u anti-age kozmetici. Priznaćete da u današnje vreme ne možemo da zaobiđemo Francusku kada je u pitanju vrhunska kozmetika. Možda je pravo poređenje to da je zapravo Francuska kolevka kozmetike koju danas koristi ceo svet.

Smilje je višegodišnja biljka jarkožutih cvetova i sivkasto-zelene stabljike. Listovi su duguljasti i dlakavi, a biljka može narasti i do 60 cm. Cveta u junu i julu, a uzgaja se na mediteranskom području, na peskovitim i kamenitim mestima.

Smilje izuzetno dobro podnosi kako visoke temperature i sušu, tako i zimu. Voli sunce, pa ga možete naći da raste na mestima gde nikada ne biste mogli da zamislite da nešto raste.

Ovo bilje je od davnina bilo popularno u našem narodu, mnoge narodne pesme su ga opevale i mnoge generacije su svoja lična imena dobila upravo po ovom mirisnom cvetu. Ako ste se nekada zapitali odakle potiču imena Smiljana, Smilja, Smiljan - e pa upravo od ove besmrtne biljke!

Pored mnogih koristi po naše zdravlje, smilja ima veliku primenu u kozmetici i može puno toga da učini za našu kožu.

Ovo je samo delić onoga što možete dobiti upotrebom smilja ( kao etarsko ulje ili kroz kreme sa smiljem):

  • ◘ snažno deluje protiv slobodnih radikala koji su glavni krivci za starenje kože
  • ◘ značajno utiče na proizvodnju kolagena
  • ◘ podstiče promene u našem tkivu
  • ◘ poboljšava mikrocirkulaciju, a time i detoksikaciju kože
  • ◘ deluje antiseptički i pročišćavajuće na kožu
  • ◘ odlično je za tretman akni