Maslina meni

Etarsko ulje Ylang -Ylang 10ml

Šifra proizvoda: 5640
Robna marka: ALEKPHARM
Cena po komadu
560,00 rsd

Opis proizvoda

ETARSKO ULJE YLANG YLANG

(Ylang-Ylang essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

Biljka: Cananga odorata L.

Miris:sladak, težak, egzotičan
Načindobijanja: destilacija
Deobiljkeizkoje se dobijaulje:cvet
Glavni sastojci: linalol, geranil-acetat, beznil-benzoat

DEJSTVO:

Etarsko ulje ylang ylang deluje blago umirujuće i lagano euforično. Olakšava stanja napetosti i nemira. Otklanja strah i budi životnu radost i energiju. Ima i afrodizijačko dejstvo. Deluje antiseptički i uravnotežuje lučenje sebuma. Regeneriše kožu i odlično je u borbi protiv bora.

UPOTREBA:

Etarsko ulje ylang ylang reguliše rad lojih žlezda pa je podjednako dobro za negu masne, suve i zrele kože. Smiruje crvenilo i upale na koži. Zbog ženstvenog i egzotičnog mirisa omiljeni je sastojak preparata za negu tela. Ne nanosi se direktno na kožu već razblaženo u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...). Izuzetno dobro deluje u kombinaciji sa etarskim uljima geranijuma, lavande i citrusnim uljima. Za optimalno afrodizijačko dejstvo preporučuje se masaža celog tela sa 5 kapi etarskog ulja ylanga, rastvorenog u 10-15ml ulja badema ili jojobe. Primenjuje se i u vidu kupke za opuštanje.

UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja ylang ylang, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje u prva tri meseca trudnoće. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.