Maslina meni

Oshadhi hidrolat Kamilica rimska 200ml

Šifra proizvoda: 6030
Zemlja porekla: Nemačka
Robna marka: OSHADHI
Cena po komadu
2.165,00 rsd

Opis proizvoda

Botanički naziv:Anthemsis nobilis

Hidrolat kamilice je vrlo blag hidrolat protivupalnog delovanja. Koristi se kod osetljive kože sklone iritacijama. Umiruje osipe, alergijske reakcije, akne, akne rozacee, ublažava crvenilo kože.
Delotvoran je kao sredstvo nakon sunčanja, za kožu oštećenu suncem.

Kombiniran s nerolijem, čajevcem i timijanom linalolom, primenjuje se za problematičnu masnu kožu s aknama. U mešavini s bugarskom ružom ili lavandom, neguje suvu i osetljivu kožu.

Rimska kamilica je uz mirtu cineol hidrolat koji se može primenjivati kod oboljenja očiju. Bez obzira da li se radi o upali oka, ili jednostavno umoru očiju izazvanog zagađenim vazduhom ili predugim radom na kompjuteru, kamilica ublažava crvenilo i smanjuje osećaj "grebanja" u oku. Komprese nakvasite hidrolatom, prislonite na oči i odmarajte se 5-10 minuta. Taj postupak ponovite prema potrebi tokom dana.

Rimska kamilica je i vrlo popularan hidrolat kod nege beba i male dece. Bebe većinom vole taj miris, koji ih umiruje. Hidrolat dodajte u vodu za kupku, pomoću nega izradite lanolinsku kremu za guzu, lagano poprskajte posteljinu pre spavanja...puno je načina na koje Vaša beba može uživati u ovom prekrasnom hidrolatu.