Maslina meni

Shenemil Pasta za zube 75ml

Šifra proizvoda: 5237
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
385,00 rsd

Opis proizvoda

PASTA ZA ZUBE - Osvežavajuća aromatična pasta za zube na bazi gline, bez penušavaca, održava na prirodan način higijenu usne duplje. Polira i održava belinu zuba. Eterična ulja daju joj antiseptičko i adstrigentno dejstvo. 

Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i održava belinu zuba. Održava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac. Mogu je koristiti svi uzrasti.

SASTAV: Glina, ekstrakti bilja: bergamota, eukaliptusa, geranijuma, karanfilića, lavande, nane i žalfije (imaju antiseptičko i adstrigentno dejstvo), voda i vitamin C.

Glina (bentonit) ima najbolju kombinacija silicijuma i aluminijuma zato ima izuzetna emulgaciona dejstva, tako da ne zahteva natrijum laurilsulfat – penušavac koga ima svaka penušava pasta za zube (i sva sredstva za pranje su|a). Samo penušanje u ustima ne podrazumeva i racionalno ispiranje zubnih naslaga. U svetu su popularnije nepenušave paste za zube, jer su bez hemijskih površinski aktivnih supstanci.

UPOTREBA : Suvom četkicom zahvatiti pastu (i to samo po površini) i prati zube bez naknadog kvašenja četkice vodom. Nakon pranja isprati vodom. U slučaju da su desni dosta osetljive može se posle zahvatanja paste nakvasiti četkica.

Ako ste već navikli na svoju zubnu pastu možete je obogatiti pastom na bazi gline. Na prethodno opisan način naneti pastu na bazi gline a preko nje zubnu pastu zapremine zrna graška. Ovaj postupak možete koristiti i dok se ne naviknete na čistu glinu (postepeno smanjujućI penušavu pastu).

KOD UPALE DESNI – Prstom zahvatiti pastu na bazi gline i utrljati na desni neposredno pre spavanja. Sa tako nanešenom glinom prespavati, a ujutru isprati vodom.

KAMENAC – Pranjem zuba ovom pastom i njenim povremenim nanošenjem (2-3 puta nedeljno) kao kod upala desni vremenski eleminiše kamenac.

PARADENTOZA – Isti postupak kao i kod kamenca.

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.