Maslina meni

Zeo Medic pasta za zube zeolit ukus mentola i pomorandže 75ml

Šifra proizvoda: 7202
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ZEO MEDIC
Cena po komadu
400,00 rsd

Opis proizvoda

ZEO-MEDIC pasta za zube sadrži visok procenat zeolita vrhunskog kvaliteta i prirodna etarska ulja. Zeo-Medic pasta sa narandžom ima dodatak voćnog mirisa prilagođen i deci. 

Zeo-Medic paste mogu koristiti i dijabetičari, jer ima nizak glikemijski indeks (bez obzira na visok sadržaj ksilitola.

- U stomatologiji je poznato da je zeolit jak antioksidans. Vezuje toksine i metale (amalgamske plombe), pomaže obnavljanju ćelija, reguliše PH usne duplje, a samim tim deluje umirujuće na upalne procese desni i usporava oboljenja paradoncijuma – dr Tanja Frleta, stomalog.

SASTOJCI 

Zeolit - sve Zeo-Medic prirodne paste za zube sadže zeolit, klinički testiran prirodni mineral.  Zeolit ima pozitivne efekte kod zaštite sluzokože usne duplje od štetnih spoljašnjih uticaja, ali i od negativnog delovanja bakterija čije je prirodno stanište u usnoj duplji. Mikrogranulati zeolita imaju i abrazivna svojstva  za glačanje površina zuba) zahvaljujući čemu se postiže produžan osećaj čistoće zuba. Visok sadržaj zeolita vrši detoksikaciju usne duplje, ali i zaustavlja krvarenje i jača desni.

Xylitol ima pozitivne efekte na zdravlje zuba. Xilitol je šećerno alkoholni zaslađivač koji se koristi kao prirodna zamena šećera (saharoze). Sladak je kao saharoza, ali je 3 puta energetski slabiji. Xylitol je bezbedan za dijabetičare i osobe sa hiperglikemijom, jer ima nizak glikemijski index=7. Xylitol ima dobre stomatološke efekte i smatra se zubnim „prijateljem“, jer smanjuje pojavu karijesa (kvara zuba) i smanjuje razmnožavanje bakterija u ustima.

Mentol smanjuje  otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta

Etarsko ulje pomorandže pruža olakšanje kod upalnih procesa i pomaže u lečenju otečenog tkiva, stimulišući cirkulaciju krvi

Aloe vera gel deluje na zube antibakterijski , uništava gljivice, viruje i infekcije.

Ne sadrži fluoride. Ne sadrži sastojke životinjskog porekla.