Maslina meni

Metalna figura Sveti Sava

Šifra proizvoda: 8447
Zemlja porekla: Srbija
Cena po komadu
1.500,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Opis suvenira:

Materijal: Metal (olovna legura)

Dimenzije: na postamentu 9 cm

Način izrade: Livenje

Vreme izrade 1 primerka: do 7 dana

Težina: Suvenir iz grupe proizvoda do 0.5 kg

Trajnost: Neograničeno

Istorija olovnih vojnika seže daleko u prošlost. Metalne figure ratnika različitih epoha i zemalja nalazile su svoje mesto na dvorovima antičkih i srednjovekovnih vladara, ratnim savetima svetskih vojskovođa, policama pasioniranih kolekcionara i naravno dečijim sobama.

Zahvaljujući Umetničko zanatskoj radionici Predrag i Nenad možete sakupiti jedinstvenu kolekciju figura ličnosti koje su obeležile istoriju Srbije kroz tri najznačajnije epohe: srednji vek, 19. vek i Prvi svetski rat – od velikog župana Stefana Nemanje, kneza Lazara i kosovskih vitezova, preko vožda Karađorđa i ustanika, do vojvode Živojina Mišića i solunskih vojnika.

Umetničko–zanatska radionica Predrag i Nenad se bavi ručnom izradom figura istorijskih i legendarnih ličnosti, i drugih suvenira inspirisanih istorijom Srbije i Beograda, u ograničenom – ekskluzivnom tiražu.

O Rastku Nemanjiću:

Rastko Nemanjić, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, bio je prvi srpski arhiepiskop. Sa šesnaest godina pobegao je na Svetu Goru, zamonašio se i uzeo monaško ime Sava. Pored mnogih književnih dela, napisao je i Prvi srpski ustav. Zajedno sa zamonašenim ocem, osnovao je manastir Hilandar 1198. god. a podigao je i mnoge druge crkve i manastire. Bio je najprosvećenija ličnost svog doba, a posle smrti 1236. god. Sveti Sava postao je najveći srpski svetac.

Zemlja porekla: Srbija