Maslina meni

Stassen Mango Cejlonski crni čaj 37,5g

Šifra proizvoda: 4286
Zemlja porekla: Šri Lanka
Robna marka: STASSEN
Cena po komadu
450,00 rsd

Opis proizvoda

Ukus manga daje poseban osećaj sočnosti bogatom ukusu cejlonskog crnog čaja, čineći ovaj napitak nezaboravnim.  Kao prirodan izvor kalijuma utiče na smanjuje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Rashlađen, predstavlja odličan izbor za vrele letnje dane.

CRNI ČAJ ima veoma dugu tradiciju i dugu listu lekovitih svojstava. Zahvaljujući svojim kvalitetima to je ubedljivo najpopularniji i najprodavaniji čaj u zemljama zapadnog sveta. Kod nas je nepravedno zapostavljen. Crni čaj je u stvari tamniji „rođeni brat“ zelenog čaja jer i jedan i drugi potiču od iste biljke čiji je latinski naziv Camellia sinensis. U procesu proizvodnje jedan od najbitnijih faktora je stepen fermentacije (oksidacije). Crni čaj je u potpunosti fermentisao i tako dobio tamnu boju i prodorno bogat ukus.

Stassen crni čaj je  bogat kalijumom, mineralom – elektrolitom, koji regulise kiselost i bazičnost u telesnim fluidima i pomaže u kontroli krvnog pritiska. Ovaj element kontroliše električne aktivnosti srca, gradi proteine i pomaže razlaganje karbohidrata. Redovno ispijanje crnog čaja sprečava začepljenje arterija koje dovodi do infarkta srca i mozga.

Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, sto doprinosi da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli. Ovo automatski čini da sve intelektualne radnje obavljamo sa manje napora: lakše učimo, pamtimo, komuniciramo. Crni čaj okrepljuje, umanjuje osećaj umora i pospanost. Utiče i na bolji rad mišica i refleksa, pa pogoduje sportistima i drugim osobama kod kojih su bitne brze reakcije. Zahvaljujuci kofeinu i njegovom uticaju na respiratorni centar poboljšava se i funkcija disanja, povećava ventilacija pluća, što doprinosi tome da se lakše diše i prijatnije oseća.

Što se tiče njegovih antioksidativnih svojstava ona su odmah pored zelenog čaja koji je po tome nadaleko čuven, kao što im je vrlo sličan i kompletan sastav.

Za prave ljubitelje čaja kvalitetan crni čaj predstavlja istinski užitak.

Kada kuvate crni čaj najvažnije je ne dozvoliti da voda provri, ne ostavljajte čaj u vodi više od 60 sekundi jer ćete u protivnom značajno smanjiti korisna svojstva crnog čaja.

Preporučena dnevna doza crnog čaja je 3-4 šoljice.

Na Milton Schiffenbauer Pace University ustanovljeno je da crni i zeleni čaj deaktiviraju viruse, što podrazumeva i herpes. Prema nekim istraživanjima crni čaj uništava i bakterije, posebno one koje mogu zagaditi organe za varenje i izazvati proliv. Ispijanjem šoljice crnog čaja imamo šansi da uništimo bakterije i viruse u ustima. Ako se sada pitate šta je za vas bolji izbor: zeleni  ili crni čaj, slobodno odlučite sami i svakako nećete pogrešiti.

  • 100% Cejlonski crni čaj sa aromom ananasa
  • Svež, rukom bran
  • Jedinstvenog porekla
  • 25 kesica čaja