Maslina meni

Konopljin protein Granum 200g

Šifra proizvoda: 4233
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: GRANUM FOOD
Cena po komadu
375,00 rsd

Opis proizvoda

Biljka konoplja (Cannabis sativa L), poznata i kao industrijska konoplja, se smatra prvom biljkom koju je čovek ikad zasadio i korišćena je u Kini pre najmanje 10.000 godina. Lekovitost ove biljke je poznata hiljadama godina, a u istočnjačkoj medicini važi za jednu od najlekovitijih. Seme konoplje se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

Konopljin protein se dobija mlevenjem nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje. Izuzetno je bogat proteinima, vlaknima i esencijalnim Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Konopljino seme takođe ima najbolji odnos Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina što je vrlo bitno za  dobro funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.

Visoka nutritivna vrednost ga čini idealnom hranom za vegane i vegetarijance kao i sportiste. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.

Blagotvorno dejstvo konopljinog proteina je mnogostruko:

•        stimuliše funkcionisanje imunološkog sistema

•        podstiče kardiovaskularni sistem

•        doprinosi normalnom radu creva

•        smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva

 

Bogat Omega 3 i 6 masnim kiselinama. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Konopljin protein je postan proizvod.

Sastav: Samleveno konopljino seme nakon ceđenja ulja. THC konopljinog semena manje od 1ppm.

Način primene: Upotrebljava se kao dodatak sokovima, šejkovima i frapeima. Takođe se može koristiti kao dodatak u pripremi slatkih i slanih kolača, energetskih pločica kao i prilikom pravljenja domaćeg humusa.

Za prevenciju zdravstvenog stanja uzimati 2 kašike konopljinog proteina dnevno, dok sportisti mogu unositi i 3 kašike dnevno.