Maslina meni

Suvi pivski kvasac u prahu Bip 400g

Šifra proizvoda: 1637
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: BIP
Cena po komadu
350,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Pivarski kvasac je dijetetski proizvod koji nastaje prirodnim procesom fermentacije pivarske sladovine bez dodatka aditiva. Prečišćen, odgorčen, inaktivisan i osušen pivski kvasac je lako svarljiv, hranljiv i lekovit proizvod. Bogat je kompleksom B vitamina, proteinima i mineralima. Koristi se u lečenju bolesti nastalih usled nedostatka belančevina i vitamina B kompleksa.

Delovanje:

IMUNITET – Osnovna karakteristika suvog pivskog kvasca je podizanje ukupnog imuniteta ljudskog organizma.

DIJETE – U sastavu je skoro svih preparata koji se koriste za regulsanje telesne težine u cilju smanjenja telesne težine (umesto jednog obroka), povećanje (pre svakog obroka). Upotrebom suvog pivskog kvasca dobija se optimalna telesna težina. Koristi se naročito tokom perioda posta.

VEGETERIJANCI – Optimalan je za sve oblike vegeterijanske ishrane.

DIJABETES – Pomaže kod dijabetesa jer smanjuje nivo šećera u krvi.

JETRA –Zbog visokog sadržaja holina poboljšava funkciju jetre i pomaže otklanjanju smetnji izazvanih bolestima jetre.

OČI –Preporučuje se kod očih obolenja.

SRCE –Koristan u prevenciji arteroskleroze, aritmije i drugih srčanih obolenja i obolenja krvnih sudova, pa se posebno preporučuje osobama u rizičnim godinama. Preporučuje se za lečenje kod upale srčane kese.

KRVNA SLIKA – Dobar za poboljšanje krvne slike.

DECA – Treba ga redovno davati deci jer pozitivno utiče na fizički i mentalni razvoj, zbog visokog sadržaja fosfora koji pospešuje inteligenciju. Stimuliše apetit kod dece koja ga nemaju.

REUMA – Koristan u lečenju kičme, išijalgije i sl.

PROBAVA – Pomaže digestivne funkcije. Retko ko oseća težinu u stomaku ili mučninu ako redovno uzima pivski kvasac. Veoma je koristan protiv konstipacije (zatvora) jer pospešuje rad creva.

STRES – Izvrstan je protiv stresa zbog velike količine B vitamina koji su neophodni za dobru ravnotežu ukupnog neurovegetativnog sistema.

ANTIBIOTIK – Suvi pivski kvasac je prirodni antibiotik, kontroliše bakterije koje bi mogle da budu štetne po organizam (stafilokoke, salmonella), a istovremeno podstiče učinak bakterija koristan zq dobar rad creva.

TRUDNICE- Preporučuje se u trudnoći jer ima preventivno svojstvo protiv anemije, smanjuje rizik od ranijeg porođaja, a zbog prisustva folne kiseline pospešuje razvoj i zdravlje buduće bebe.

KOŽA – Upotrebljava se i kao jelo i kao dodatak za kozmetičke maske, za kratko vreme čini kožu čvrstom i blistavom. Pomaže da akne brzo nestanu, a vrlo je efikasan kod ekcema, upala i infekcija kože.

Sastav (na 100g proizvoda):

Suva materija – min 92g

Belančevine – min 45g

Ugljeni hidrati  - 27,56g

Pepeo – max,11g

Vitamini:

B1 (tiamin) – 7mg

B2 (riboflavin) – 1,1mg

B6 (piridoksin) – 1,1mg

Niacin – 41mg

Mineralne materije:

Fosfor – 1610mg

Magnezijum – 300mg

Energetska vrednost:  369,9kcal / 1547kJ

Način upotrebe:

Razmutiti u čaši vode, soka ili jogurta u količini 15 – 20 grama, za odrasle (2 supene kašike) i 10 grama za decu (kafena kašika)

Koristi se u redovnoj ishrani kao dopuna namirnicama deficitarnim vitaminima grupe B i proteinima, može se dodati u supu, čorbu, drugo jelo, a prema uputstvu o količini.

Ova doza koristi se 6-8 nedelja, a zatim se pravi pauza od 4 nedelje, da bi se ciklus posle toga nastavio.

Pakovanje: 400g

Proizvođač: Bip