Gi - prečišćeni puter izrađen je dugotrajnim blagim kuvanjem putera odličnog kvliteta,oslobođen vode,mlečnih masti i šećera.blagog slatkastog ukusa koji podseća na orašaste plodove.Gi ima idealan ,izbalansiran odnos esencijalnih masnih kiselina.
Upotreba: Koristi se kao namaz,dodatak jelima,podnosi visoke temperature , pa se preporučuje za pečenje i prženje.Smatra se posnom hranom.
U tadicionalnoj istočnjačkoj medicini gi se mnogo koristi i zbog svojih lekovitih svjostava.:
Balansira višak stomačne kiseline, poboljšava probavu, utiče na kvalitet pamćenja i učenja, usporava starenje organizma, podiže celokupan imunološki sistem organizma; čisti krvne sudove; smiruje iritirane sinuse (nanosi se na unutrašnju stranu nosa), pomešan sa medom zaceljuje rane i smiruje upalne procese i plikove, pomešan sa biljkama (ruzmarin, kamilica) blagotvoran je prilikom masaže osetljive kože.