Proizvod 1213 Zemlja porekla: Srbija
440,00 rsd

Dijetski proizvod bez glutena i kezeina proizveden od strogo kontrolisanih sirovina, namenjen za ishranu obolelih od celijakije

Sastojci: Pirinčano brašno, kukuruzni skrob, krompirov skrob kukuruzno brašno, sredstvo za zgrušavanje: guar guma.

Priprema hleba (receptura)

Smeša za hleb 300g

Kvasac (sveži) 15g

So 6g

Šećer 12g

Ulje 3 kašike

Voda (mlaka) 270ml

U posudu za mućenje sipati smešu, vodu, kvasac, so, šećer i ulje. Mutiti mikserom oko 3 minuta do dobijanja glatkog testa. Posudu prekriti folijom (da se površina testa ne bi osušila) i ostavila u toploj prostoriji oko 25 min.

Premesiti testo kašikom, prebaciti ga u uljem podmazan kalup, prekriti folijom i ostaviti da raste oko 30 min. Ugrejati pećnicu na 230 stepeni. Premazati površinu testa masnoćom ili vodom i peći hleb oko 35 minuta. Čuvati na suvom i hladnom mestu, zaštićenom od svetlosti.

Sadržaj 100g smeše sadrži u proseku:

Ukupni proteini 3.7g

Masti 1.4g

Ukupni ugljeni hidrati 81.9g

Energetska vrednost u 100g 1524 Kj

Pakovanje 1 kg