Maslina meni

Balzamiko sirće od nara organsko Granum 250ml

Šifra proizvoda: 0461
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: GRANUM FOOD
Cena po komadu
295,00 rsd

Opis proizvoda

Proizvedeno od soka samoniklog nara koristeći tradicionalnu tehnologiju, ovo sirće zadržava sve hranljive sastojke, pre svega moćne antioksidante: elaginsku kiselinu i flavonoide, kojima nar prirodno obiluje. Koncentrati soka organske jabuke i divlje borovnice dodatno ga oplemenjuju, kako svojom nutritivnom vrednošću, tako i bogatim ukusom.

Sirće od nara je novina ne samo na domaćem, već i na svetskom tržištu. Fermentisanjem soka organskog nara, koristeći tradicionalnu tehnologiju, dobija se visoko kvalitetno sirće. Dodavanjem koncentrata soka od jabuke i borovnice dobija se balzamiko sirće izvanredno bogatog ukusa.

Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost, već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.

Upotreba: narovo sirće koristi se ne samo u salatama, već i kao koncentrat koji razređen sa vodom u odnosu 1:8 daje osvežavajući napitak.

Sastav: organsko sirće od nara (85%), organski koncentrat jabuke i borovnice

Proizvođač: Suncokret d.o.o. Hajdukovo