Maslina meni

Granum Zejtin suncokretovo ulje organsko 250ml

Šifra proizvoda: 1095
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: GRANUM FOOD
Cena po komadu
350,00 rsd

Opis proizvoda

Granum Zejtin suncokretovo ulje organsko 250ml

Granum Zejtin je nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama.

Suncokret (lat. Helianthus annuus) potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B - tiamin. Važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina. Odličan je izvor vlakana i aminokiselina.

Ceđenjem sirovih semenki organskog suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima.

Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na:

- smanjenje rizika od srčanih oboljenja
- regulacija holesterola
- regulacija hormonalnog sistema
- jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
- negu kože i kose
Zašto organsko?
Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama i nisu tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Zašto nerafinisano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Upotreba: Suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kulinarstvu. Koristi se za prženje i kuvanje, za salate, kao i za detoksikaciju usta putem mućkanja.

Sastojci: 100% ulje semena suncokreta*.
*sertifikovanog organskog porekla
Alergeni: može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.

 Nutritivna vrednost u 100g proizvoda: 

Energetska vrednost (kJ/kcal) 

3742/895

Masti (g)

od toga:

zasićene masne kiseline (g) 

99.34

11.72

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

šećeri (g) 

< 0.1

< 0.1

Proteini (g)

< 0.1

So (g) 

< 0.1

Pakovanje:250ml

Proizvođač: Suncokret d.o.o.