Maslina meni

Organsko ulje oraha Biosativa 100ml

Šifra proizvoda: 4438
Zemlja porekla: Nemačka
Robna marka: BIOSATIVA
Cena po komadu
1.100,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Orahovo ulje ne spada u grupu ulja za kuvanje. Visoka temperatura uništava njegovu prefinjenu aromu i korisna svojstva. Odličan je sastojak preliva za salate, dodaje se prelivima za testenine, ili se njime začinjavaju već pripremljena jela.

Orahovo ulje je bogato omega 3 masnim kiselinama, vitaminima B1, B2 i B3 i nijacinom. Takođe je bogato vitaminom E. Utvrđeno je da je orahovo ulje, kaoi orasi, takođe bogato selenom, fosforom, magnezijumom, cinkom, gvožđem i kalcijumom. Istraživanja su pokazala da je ovo ulje jedan od najboljih izvora antioksidanasa. Orasi, kao i ulje dobijeno od njih, posebno su bogati antioksidansom pod nazivom elaginska kiselina, koja ima antibakterijska, antivirusna i antiseptička svojstva, a takođe deluje i protivupalno. Pokazalo se takođe da ova supstanca ima i preventivna svojstva protiv razvoja malignih promena.
Veliki procenat alfa-linolenske kiseline daje orahovom ulju sposobnost da deluje zaštitno protiv kardiovaskularnih oboljenja.

I naravno, ne zaboravimo: da bi se sva ova svojstva sačuvala, ovo ulje se ne sme izlagati visokim temperaturama, tj. koristiti za kuvanje i prženje.

Orahovo ulje ima ograničen vek trajanja, oko 6-12 meseci. Načeta ulja od orašastih plodova treba čuvati na hladnom i tamnom mestu ili u frižideru, da bi se sprečilo da užegnu. Međutim, kada upoznate raznovrsnu primenu orahovog ulja u raznim delikatesnim jelima, teško da će vam se dugo „vući“ po frižideru. Čak i sasvim obična jela doživeće svoj preobražaj sa malo orahovog ulja.

Sastav: 100% hladno presovano ulje oraha iz organskog uzgoja.

Može sadržati tragove proteina oraha.

Prosečne hranjive vrednosti na 100 g/ml

Energetska vrednost 3665 kJ/876 kcal
Masti 97.3 g
..od kojih zasićene masne kiseline 11 g
Ugljeni hidrati 0 g
..od kojih šećeri 0 g
Belančevine 0 g
So 0 g

Ne sadrži gluten.
Čuvati na suvom i hladnom mestu.